Αρχική Περιβάλλον Τουριστική αναβάθμιση …εν μέσω σκουπιδιών

Τουριστική αναβάθμιση …εν μέσω σκουπιδιών

0
Αθήνα
Διαφήμιση

Όποια-όποιος είχε την …τύχη να περπατήσει σήμερα στο κέντρο της Αθήνας θα διαπίστωσε ότι η πόλη είναι γεμάτη σκουπίδια – απεργία γαρ. Στην πλατεία Κάνιγγος, ακριβώς μπροστά από το επιβλητικό κτίριο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου -στην πρόσοψη του οποίου από νωρίς το πρωί ένα συνεργείο τοποθετεί προβολείς (!)- η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο: κάθε λογής πλαστικά έχουν κυριολεκτικά καλύψει το γρασίδι. Αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί και στην Χαλκοκονδύλη. Τι κι αν και ο (ξέχειλος μέχρι χθες) κάδος έχει αδειάσει, τα σκουπίδια από τα παρακείμενα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο, έχουν σκορπίσει στον δρόμο και στο πεζοδρόμιο.

Με αυτό το απογοητευτικό σκηνικό, δύσκολα μπορεί ακόμη και ο πιο ευφάνταστος και καλοπροαίρετος πολίτης να χαρεί με τις όποιες ανακοινώσεις περί ανάπτυξης του αστικού τουρισμού στην Αθήνα.

Ωστόσο, η πρόθεση φαίνεται να υπάρχει.

Αισθητική βελτίωση του κέντρου

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΘΗΝΑ

Αυτό υποστήριξε άλλωστε ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, από το βήμα του 20ου συνεδρίου για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας-Prodexpo 2019.

Ο κ. Κόνσολας τόνισε την ανάγκη τόσο ενός αναπτυξιακού σχεδίου αλλά και στοχευμένων μεγάλων επενδύσεων στην ακίνητη περιουσία, οι οποίες μπορούν να προσδώσουν τεράστια δυναμική στον τουρισμό.

Ο κ. Κόνσολας στάθηκε κυρίως στην ανάγκη αισθητικής αναβάθµισης του αστικού περιβάλλοντος, που συνοδεύει “επιτυχηµένα έργα ανάπλασης, αποτελεί ένα από τα δυναµικότερα µέσα µιας πόλης, προκειµένου να ενισχυθεί η θέση της στον διεθνή ανταγωνισµό των πόλεων”. Η ελκυστικότητα της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού, συνδέεται με ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις, με την καθαριότητα και την ασφάλεια. Εγκαταλειμμένα ή υποβαθμισμένα ακίνητα μπορούν να αλλάξουν όψη, μπορούν να αναπτυχθούν ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις σε υποβαθμισμένες περιοχές, είπε χαρακτηριστικά.

Πολιτιστική αναβάθμιση

Πλατεία Δικαιοσύνης Αθήνα 735x400

Ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε στις πολιτιστικές “νησίδες”, στην μετατροπή δηλαδή υποβαθμισμένων περιοχών με μεταβιομηχανικό χαρακτήρα σε ελκυστικές, ζωντανές γειτονιές με χώρους αναψυχής και πολιτισμού.

Αναφέρθηκε επίσης στη δημιουργία εμβληματικών κτιρίων μεγάλης κλίμακας και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, σε αυτές τις υποβαθμισμένες περιοχές, που συντελούν στη δημιουργία της εικόνας μιας δυναμικής πόλης, που ανανεώνεται και γίνεται πιο ελκυστική. Όπως τόνισε σε πολλές πόλεις της Ευρώπης υπάρχουν κτίρια, όπως μουσεία, όπερες, θέατρα, βιβλιοθήκες και χώροι σύγχρονης τέχνης που αποτελούν για την πόλη τα λεγόμενα «πολιτιστικά εμβλήματα», είναι ταυτισμένα με την πόλη και αποτελούν τουριστικά αξιοθέατα. «Θεωρώ ότι κάθε αναγεννητική προσπάθεια χρειάζεται δημιουργικές ιδέες αλλά και δημιουργικούς ανθρώπους. Στη χώρα μας πιστεύω ότι υπάρχουν και τα δύο. Είναι λοιπόν καιρός να βγει μπροστά η δημιουργική Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Κόνσολας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΨήφιση του αναπτυξιακού ν/σ με διαδηλώσεις
Επόμενο άρθροGreenpeace: Αποκαλυπτική έρευνα για την πλαστική ρύπανση