Αρχική Ευζωία Ψήφιση του αναπτυξιακού ν/σ με διαδηλώσεις

Ψήφιση του αναπτυξιακού ν/σ με διαδηλώσεις

0
συν2
Διαφήμιση

Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο εν μέσω τριών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας – και αρκετών σκουπιδιών.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΘΗΝΑ

Η πρώτη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία στις 11:00 από την Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ). Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητούν την απόσυρση του άρθρου 179, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα στους Δημάρχους με μειοψηφίες να εκχωρούν στους ιδιώτες τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων. Μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε, όπως υποστηρίζουν, σε απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, σε κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε οικονομική επιβάρυνση των Δημοτών, μέσω της αύξησης των Δημοτικών Τελών.

Η ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. διοργανώνει σήμερα στις 17:00 συλλαλητήριο  στην Πλατεία Συντάγματος. Διεκδικεί “να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα και το νομοσχέδιο και να διατηρηθεί το δικαίωμα στην απεργία και τη συλλογική δράση”.

Το ΠΑΜΕ

Στις 18:30 το ΠΑΜΕ καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση στα Προπύλαια «κόντρα στο νομοσχέδιο-σκούπα για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το οποίο δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης» με σύνθημα «κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα».

Διαφήμιση