Αρχική Πολιτισμός Θεσσαλονίκη: Παράλιο ενημερωτικό σήμα για την πόλη

Θεσσαλονίκη: Παράλιο ενημερωτικό σήμα για την πόλη

0
paralio sima1
Διαφήμιση

Ενημερωτικό παράλιο σήμα που θα δίνει στοιχεία στους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης σχετικά με την ιστορία της νέας παραλίας αλλά και για τις δράσεις και εκδηλώσεις της πόλης, πρόκειται να τοποθετηθεί σε εμφανές σημείο στο επόμενο διάστημα.

Διαγωνισμός

paralio sima3

Για την επιλογή του σήματος διενεργήθηκε διαγωνισμός στον οποίο έλαβαν μέρος 88 ομάδες αρχιτεκτόνων με πάνω από 250 φοιτητές. Διακρίθηκε η ομάδα στην οποία συμμετείχαν οι Λητώ Δημητριάδου, Γεωργία Μουστάκα και Στέλιος Στυλιανού.

Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας

paralio sima 630x354

Το εγχείρημα αποτελεί πρωτοβουλία των Φίλων της Νέας Παραλίας με την υποστήριξη της ΕΥΑΘ ΑΕ και σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής. Στόχος είναι το νέο σήμα να λειτουργήσει ως ένας ενημερωτικός ιστορικός και πολιτικός οδηγός της παραλίας, με αναφορές στα στάδια εξέλιξης ενός εμβληματικού σημείου της πόλης.

Ο πρόεδρος των Φίλων της Νέας Παραλίας, αρχιτέκτονας, Πρόδρομος Νικηφορίδης, επισήμανε: «Μετά από αγώνες και προσπάθειες 3 ετών είμαστε στο παρά 5′. Ξεκινήσαμε την ιδέα το Φθινόπωρο του 2016, κάναμε οι Φίλοι της Νέας Παραλίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής ένα φοιτητικό διαγωνισμό για τον σχεδιασμό του λεγόμενου Παράλιου Σήματος και όλο αυτό με την υποστήριξη της ΕΥΑΘ ΑΕ”.

Διαφήμιση