Αρχική Τεχνολογία Τα σχολεία θα αποκτήσουν καλύτερες συνδέσεις στο Internet

Τα σχολεία θα αποκτήσουν καλύτερες συνδέσεις στο Internet

0
Σχολείο
Διαφήμιση

Οι σχολικές μονάδες θα αποκτήσουν καλύτερες συνδέσεις στο Διαδίκτυο, κάτι που σημαίνει ότι 1,37 εκατ. μαθητές και 142.000 εκπαιδευτικοί θα έχουν μεγαλύτερες ταχύτητες στο Internet. Συγκεκριμένα, ενόψει της ολοκλήρωσης των διαγωνισμών για το «Σύζευξις ΙΙ» –το οποίο θα παρέχει το σύνολο των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στους φορείς του Δημοσίου–, αναβαθμίζονται άμεσα οι υφιστάμενες συνδέσεις ADSL που χρησιμοποιούν οι σχολικές μονάδες σε σύγχρονες ευρυζωνικές συνδέσεις τεχνολογίας VDSL, με μέριμνα του σημερινού αναδόχου και χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση για το Δημόσιο.

Η διαδικασία αναβάθμισης αναμένεται να ξεκινήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες και, με την ολοκλήρωσή της, 13.000 σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με 10.000 εργαστήρια πληροφορικής, 1,37 εκατ. μαθητές και 142.000 εκπαιδευτικοί θα έχουν σημαντικά μεγαλύτερες ταχύτητες πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε σχέση με σήμερα.

«Συνιστά προτεραιότητά μας η διασφάλιση της προσβασιμότητας όλων σε ποιοτικά μαθησιακά εργαλεία, όπως οι αναβαθμισμένες ευρυζωνικές συνδέσεις. Η ορθή χρήση σύγχρονων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία αφενός προάγει τις ψηφιακές δεξιότητες των μαθητών, αφετέρου διευκολύνει τη διδασκαλία και το έργο των εκπαιδευτικών. Η μηδενική επιβάρυνση του Δημοσίου, επιπλέον, αποδεικνύει ότι πολλές μεταρρυθμίσεις δεν απαιτούν οικονομικούς πόρους αλλά κατάλληλο σχεδιασμό και πολιτική βούληση», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ενώ ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης πρόσθεσε ότι «θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ακόμα καλύτερες και περισσότερες υπηρεσίες στην εκπαιδευτική κοινότητα με παράλληλη επίτευξη οικονομίας κλίμακας, με ασφάλεια, αξιοπιστία και διαφάνεια».

Νέα Σχολή Μηχανικών πενταετούς φοίτησης

Την ίδια στιγμή, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ακόμη μία Σχολή Μηχανικών πενταετούς φοίτησης απέκτησε η Ελλάδα, όπως αποφάσισε η Σύγκλητος του Παν. Πελοποννήσου (ΠΑΠΕΛ). Η σχολή δημιουργήθηκε φέτος στην Πάτρα μετά τη συνεργασία του ΤΕΙ Πατρών με το ΠΑΠΕΛ. Ωστόσο οι φετινοί πρωτοετείς της δεν θα μπορούν να πάρουν μετεγγραφή στα κεντρικά ΑΕΙ καθώς δεν έχει αντιστοιχισθεί με αυτά. Για να συμβεί αυτό, απαιτείται προηγουμένως εισήγηση της ΑΔΙΠ και κατόπιν υπουργική απόφαση. «Για τους πρωτοετείς στις σχολές μηχανικών, θα γνωρίζετε ότι μέσα σε όλες τις προχειρότητες της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας αποφασίστηκε τα τρία τμήματα της σχολής να μην έχουν καμία αντιστοίχιση. Aρα δεν γίνεται να γίνουν μετεγγραφές», είπε χθες στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης.

Τέλος, χθες η κ. Κεραμέως συναντήθηκε με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ενωσης Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ). Πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου είναι η επαναφορά του θεσμού ο οποίος είχε καταργηθεί από τον τέως υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Διαφήμιση