Αρχική Επιλεγμένα Μάτι: Νέα μήνυση για εγκληματικές ευθύνες και ποινικά κολάσιμες πράξεις

Μάτι: Νέα μήνυση για εγκληματικές ευθύνες και ποινικά κολάσιμες πράξεις

0
Μάτι
Διαφήμιση

Νέα μήνυση κατά του σημερινού αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλειου Ματθαιόπουλου, του διοικητή υπηρεσίας εναέριων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος Γ. Πορτοζούδη, του διοικητή εναέριων μέσων της ΕΛ.ΑΣ. Χαράλαμπου Συρογιάννη, του αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου, αλλά και της πρώην Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου, κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Βαρβάρα Βουκάκη (χήρα Φύτρου), η οποία έχασε στο Μάτι τον σύζυγό της και τα δυο της παιδιά.

Εγκληματικές ευθύνες

Ο Τάσος Βρεττός φωτογραφίζει το Μάτι έναν χρόνο μετά την καταστροφή

Η Βαρβάρα Φύτρου υποστηρίζει, πως εάν τα αρμόδια όργανα είχαν επιτελέσει το καθήκον τους, ο θάνατος των μελών της οικογένειάς της, αλλά και άλλων ανθρώπων, θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί. Καταγγέλλει ότι είχε ζητήσει τη χορήγηση συγκεκριμένων εγγράφων τα οποία όμως αρνήθηκαν να της χορηγήσουν, «προσβάλλοντας κάθε έννοια δικαίου και νομιμότητας παραβιάζοντας το καθήκον που τους έχει ορίσει η πολιτεία» και διαπράττοντας «ποινικώς κολάσιμες πράξεις». Μάλιστα, αναφέρει ότι «επιχείρησαν, δια της αρνήσεως τους, να αποτρέψουν την αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας, για να καλύψουν τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες».

Τα εναέρια μέσα

Πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής

Η κ. Φύτρου διερωτάται επίσης γιατί έμειναν αδρανή δυο ελικόπτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας «και καρφωμένα επί του εδάφους καθ´όλη τη διάρκεια της πυρκαγιάς, αφού με τις ίδιες καιρικές συνθήκες επιχειρούσαν άλλα τρία στην Κινέττα» και ζητά να της δοθούν αντίγραφα των εγγράφων που εξηγούν τους λόγους που συνέβη αυτό καθώς και της σχετικής επικοινωνίας μεταξύ των κυρίων Ματθαιόπουλου και Πορτοζούδη.

Επιπλέον, θεωρεί ότι αν είχαν απογειωθεί και τα πέντε ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ.  ενημερώνοντας με τηλεβόα τον κόσμο να απομακρυνθεί, σήμερα η οικογένειά της θα ήταν ζωντανή. «Η εγκληματική αυτή παράλειψη του διοικητή των εναέριων μέσων της ΕΛ.ΑΣ. είχε ως τραγικό αποτέλεσμα “την καταστροφή της οικογένειάς μου”», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Γνώριζε ο ανωτέρω διοικητής ότι η μη απογείωση των ελικοπτέρων θα οδηγούσε στον θάνατο των συνανθρώπων μας».

Σε δήλωσή του ο δικηγόρος της κ. Φύτρου υποστήριξε ότι με στοιχεία που προσκόμισε, θα προκύψουν και νέοι κατηγορούμενοι, ενώ τα υφιστάμενα πλημμελήματα θα γίνουν κακουργήματα.

Πηγή: Καθημερινή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here