Αρχική Ευζωία Αστυνομία και Λιμενικό θα βοηθήσουν στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Αστυνομία και Λιμενικό θα βοηθήσουν στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

0
ΚΑΠΝΙΣΜΑ 1
Διαφήμιση

Ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί με τη συμβολή τόσο της Αστυνομίας όσο και του Λιμενικού σε περιοχές κοντά στη θάλασσα, καθώς χωρίς τη συνδρομή τους «δεν μπορεί να υπάρξει επιβολή του νόμου και των προστίμων», διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ο νόμος θα εφαρμοστεί

ΚΑΠΝΙΣΜΑ3

Με το συντονισμό του υπουργείου Υγείας θα εποπτεύεται η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, όπως είναι οι παιδικές χαρές ή ακόμη και μέσα στο αυτοκίνητο όταν μέσα σε αυτό βρίσκεται ανήλικο παιδί. «Ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί. Θα σεβαστούμε τα δικαιώματα των καπνιστών, αλλά προφανώς θα προασπίσουμε και τα δικαιώματα των μη καπνιστών, το δικαίωμα στη ζωή των παθητικών καπνιστών και ειδικά των παιδιών, που είναι μια αδικία και μάστιγα στη χώρα», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Τριψήφιος αριθμός για καταγγελίες

tsigaro

Ανακοίνωσε επίσης ότι σύντομα θα υπάρξει ένας τριψήφιος αριθμός για καταγγελίες, για το οποίο το κοινό θα ενημερωθεί το επόμενο διάστημα. «Θα υπάρξει τριψήφιο νούμερο που θα μπορείς να καλέσεις τη δημοτική αστυνομία ή την αστυνομία, που θα δίνει πρόστιμο στον ιδιώτη και υπερδεκαπλάσιο πρόστιμο στον καταστηματάρχη», εξήγησε.

Την αντικαπνιστική καμπάνια της κυβέρνησης, αναμένεται να παρουσιάσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στα τέλη του μήνα.

Διαφήμιση