Αρχική Ευζωία Open House: Γιορτή της αρχιτεκτονικής στη Θεσσαλονίκη

Open House: Γιορτή της αρχιτεκτονικής στη Θεσσαλονίκη

0
the modernist out 800x534

Το 8ο OPEN HOUSE Thessaloniki, είναι γεγονός. Θα πραγματοποιηθεί στη συμπρωτεύουσα στις 23 & 24 Νοεμβρίου 2019.

Κάθε χρόνο για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της.

Νέα κτίρια

caravan out new 800x534

Μετά από μια επιτυχημένη περσινή χρονιά, με 47.000 επισκέψεις,φέτος όσοι αποφασίσουν να γνωρίσουν μια διαφορετική πλευρά της πόλης, θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε περισσότερα από 100 κτήρια.

Μεταξύ αυτών, η Μασονική Στοά και τα Κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας.

Παράλληλες δράσεις

openhouse2

Παράλληλα, στο πρόγραμμα των δράσεων επιστρέφουν το MADE in Thessaloniki, με ξεναγήσεις σε χώρους δημιουργίας και παραγωγής, το OPEN WALK, με διαδρομές στην πόλη, το OPEN SCHOOL, που ξεναγεί εκπαιδευτικά γκρουπ σε ορισμένα από τα κτίρια και χώρους παραγωγής του προγράμματος και το OPEN BIKE, που δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να ξεναγηθούν στα κτίρια ακολουθώντας ενδιαφέρουσες ποδηλατικές διαδρομές.

Και διαγωνισμοί

openhouse3

Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς φωτογραφίας OPEN PHOTO και PHOTO MADE στο instagram, αλλά και στον διαγωνισμό για το βραβείο κοινού OPEN VOTE και να κερδίσουν διακρίσεις και υπέροχα δώρα.

Το Open House

STU4 099 643x800

Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο. Στόχος είναι το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής.

www.openhousethessaloniki.gr

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here