Αρχική Επιχειρείν Ιδιώτες οδηγοί στα δημοτικά λεωφορεία

Ιδιώτες οδηγοί στα δημοτικά λεωφορεία

0
leoforeiotrikala

Οι δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα στο εξής να αναθέτουν σε ιδιώτη οδηγό την κίνηση των λεωφορείων τους. Αυτό αναφέρει τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών στον αναπτυξιακό νόμο «Επενδύω στην Ελλάδα».

Μένει να δούμε τις αντιδράσεις του κλάδου…

Αιτιολογική έκθεση

Σύμφωνα πάντως με την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, με την ισχύουσα ρύθμιση οι δήμοι επιφορτίζονται με την εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου με ιδιωτικής χρήσης οχήματα, πλην όμως δεν επαρκούν οι οδηγοί τους για να καλύψουν το σύνολο των αναγκών της κίνησης των εν λόγω οχημάτων.

Υπηρεσίες οδηγού

Με τις προτεινόμενες διατάξεις ορίζεται ότι με τις προϋποθέσεις του άρθρου 61 του νόμου 3979/2011 οι δήμοι κατά την κρίση του δημοτικού συμβουλίου το οποίο είναι το εκ του Συντάγματος κατά τεκμήριο αρμόδιο όργανο να ρυθμίζει τις «τοπικές υποθέσεις» σταθμίζοντας την εκάστοτε περίπτωση, μπορούν να αναθέτουν κατά τις διατάξεις του νόμου 4412/2016 τις υπηρεσίες οδηγού ώστε να εξυπηρετηθεί το δημόσιο συμφέρον το οποίο εν προκειμένω συνυφαίνεται με την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών συγκοινωνιακού έργου προς τους πολίτες όλων των δήμων της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here