Αρχική Υγεία - Διατροφή Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος: Βιωματικό εργαστήριο για τα παιδιά με θέμα...

Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος: Βιωματικό εργαστήριο για τα παιδιά με θέμα την υγιεινή διατροφή

0
1
Διαφήμιση

Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου οι μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου Αριδαίας είχαν μια ευχάριστη, αλλά και πολύτιμη έκπληξη που εμπλούτισε τις γνώσεις τους για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής. Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος με το μέλος της Σεφ κ. Λαζαρίδη, σε συνεργασία με το σχολείο και το δημόσιο ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ διοργάνωσε ένα βιωματικό εργαστήριο με θέμα την υγιεινή διατροφή και τίτλο: Πώς λειτουργούν τα υγιεινά τρόφιμα στη ζωή μας;

2

Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχιμαγείρων και με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων που ενθαρρύνει εκπαιδευτικές ενέργειες σχετικές με την υγιεινή διατροφή στα σχολεία όλου του κόσμου.

Η εκδήλωση διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του σχολείου (μαγειρείο και βιβλιοθήκη-αναγνωστήριο) με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 70 μαθητών/τριών.

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, εκ των οποίων η πρώτη ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, κ. Γιόρτσο, και το Support Team του Τμήματος Μαγειρικής του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, σχετικά με τα οφέλη των επιλεγμένων φρούτων και λαχανικών στην ανάπτυξη του οργανισμού, τη διατήρηση της καλής υγείας καθώς και για τα κύρια θρεπτικά συστατικά τους.

3

Η δεύτερη ομάδα ξεκίνησε την άμεση επαφή της με την εκτέλεση συνταγών που περιείχαν τις επιλεγμένες τροφές (μπρόκολο, μάνγκο, blueberries, φράουλες, βρώμη, μπανάνα, καρότο κλπ) υπό τις οδηγίες του Σεφ κ. Λαζαρίδη.

Εν τω μεταξύ, οι μικροί μας φίλοι συμμετείχαν σε κουίζ ερωτήσεων σχετικά με το ποια τρόφιμα ευνοούν τα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού.

Γνώρισαν εξωτικά φρούτα, όπως το mango, ενώ απομυθοποίησαν την κακή σχέση τους με λαχανικά όπως το μπρόκολο, το σπανάκι ή δημητριακά όπως η βρώμη.

5

Τα παιδιά αντάλλαξαν ρόλους και σύντομα οι 30 μαθητές από το αναγνωστήριο έβαλαν τα σκουφάκια και μαγείρεψαν υπό την καθοδήγηση του έμπειρου Σεφ κ. Λαζαρίδη.

Οι μαθητές απέκτησαν σημαντικές γνώσεις για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής μέσω μιας μοναδικής εκπαιδευτικής εμπειρίας, ενώ συγχρόνως, διασκέδασαν πολύ!

Θερμές ευχαριστίες στο 2ο δημοτικό σχολείο ΑΡΙΔΑΙΑΣ που φιλοξένησε την πρωτοβουλία δίνοντας της ευκαιρία στους μαθητές να συμμετάσχουν ένα τόσο ανταποδοτικό εργαστήριο.

Διαφήμιση