Αρχική Επιχειρείν H L’Oréal και η Albéa δημιούργησαν σωληνάρια καλλυντικών με βάση το χαρτί

H L’Oréal και η Albéa δημιούργησαν σωληνάρια καλλυντικών με βάση το χαρτί

0
Loreal 1000 780x433
Διαφήμιση

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους και με στόχο την ανάπτυξη περιβαλλοντικά υπεύθυνων συσκευασιών ανακοίνωσαν μία πρωτοποριακή καινοτομία για τις συσκευασίες τους.

H LOréal και η Albéa πρωτοπορούν, δημιουργώντας μια πρωτοποριακή καινοτομία για τις συσκευασίες καλλυντικών, με βάση το χαρτόνι, αντικαθιστώντας έτσι, το μεγαλύτερο μέρος του πλαστικού με ένα βιολογικής προέλευσης και πιστοποιημένο υλικό που μοιάζει με χαρτί.

Visual 2

Αυτή η καινοτομία έχει σχεδιαστεί ως εναλλακτική λύση για ορισμένους τύπους καλλυντικών συσκευασιών. Τα περιβαλλοντικά της οφέλη θα αξιολογηθούν μέσω μιας ανάλυσης πολλαπλών κριτηρίων που αφορά τον Κύκλο Ζωής της.

Η συνεργασία μεταξύ LOréal και Albéa αντικατοπτρίζει τους φιλόδοξους στόχους των δύο εταιρειών στον τομέα της υπευθυνότητας, καθώς και τη στήριξη τους στην Παγκόσμια Δέσμευση για την Οικονομία των Πλαστικών, του Ιδρύματος Ellen McArthur. Επιπλέον, η συγκεκριμένη εφεύρεση αποδεικνύει ότι η συνεργασία μεταξύ των ειδικών της βιομηχανίας είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη πρωτοποριακών καινοτομιών. Αυτή η νέα τεχνολογική λύση θα ξεκινήσει σύντομα, με την πρώτη βιομηχανική παραγωγή να είναι προγραμματισμένη για το 2020.

Ο Philippe THUVIEN, Αντιπρόεδρος του τομέα Συσκευασίας & Ανάπτυξης της LOréal, εξηγεί: «Από το 2007 και μετά, βελτιώνουμε συνεχώς το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα στον κλάδο παραγωγής των συσκευασιών μας. Σήμερα κάνουμε ένα ακόμη βήμα και  δρομολογούμε την ανάπτυξη αυτής της νέας τεχνολογίας, βασισμένης σε πιστοποιημένο χαρτί. Δουλεύοντας σε συνεργασία με την Albéa για την ανάπτυξη αυτής της πρωτοποριακής καινοτομίας, στοχεύουμε στη δημιουργία μιας νέας συσκευασίας σωληνάριου καλλυντικών με βάση το χαρτί.  Η πρώτη διάθεση τους προγραμματίζεται στην αγορά προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας για το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Η L’Oréal δεσμεύεται να βελτιώσει το περιβαλλοντικό ή κοινωνικό προφίλ του 100% των συσκευασιών της μέχρι το τέλος του 2020. Αυτή η καινοτόμος εναλλακτική λύση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της στρατηγική του Ομίλου για τις συσκευασίες.»

Eco Friendly

Ο Gilles SWYNGEDAUW, Αντιπρόεδρος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Καινοτομίας και Μάρκετινγκ της Albéa, προσθέτει: «Η δέσμευση της Albéa για τη βιωσιμότητα ξεκινά πριν από 15 χρόνια και αντανακλάται στο ευρύ φάσμα των βιώσιμων συσκευασιών μας. Σήμερα, φιλοδοξούμε να επιταχύνουμε την ανάπτυξη καινοτόμων, υπεύθυνων λύσεων, να τολμήσουμε να σπάσουμε τους κώδικες, να επιδιώξουμε καινοτομίες. Μόνο μέσω της συνεργασίας με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας μπορούμε να εφεύρουμε τις ασφαλείς συσκευασίες με το ελάχιστο περιβαλλοντικό αντίκτυπο που θέλει η αγορά ομορφιάς. Η καινοτόμος συνεργασία μας με την L’Oréal αντανακλά αυτή μας τη  φιλοδοξία και αυτή την πεποίθηση».

 

Σχετικά με τη LOréal

Για περισσότερα από 100 χρόνια, η L’Oréal είναι αφοσιωμένη στην ομορφιά. Με το μοναδικό διεθνές χαρτοφυλάκιό της, που αποτελείται από 34 διαφορετικές και αλληλοσυμπληρούμενες μάρκες, ο ‘Όμιλος σημείωσε κατά το 2018 πωλήσεις ύψους 26,9 δισ. ευρώ, ενώ απασχολεί 82.600 άτομα παγκοσμίως. Αποτελώντας την κορυφαία εταιρεία ομορφιάς παγκοσμίως, η L’Oréal είναι παρούσα σε όλα τα δίκτυα διανομής: κανάλια ευρείας διανομής, πολυκαταστήματα, φαρμακεία, κομμωτήρια, καταστήματα αφορολόγητων ειδών, επώνυμα καταστήματα λιανικής και ηλεκτρονικό εμπόριο.

 

Η έρευνα και η καινοτομία, καθώς και μία εξειδικευμένη ερευνητική ομάδα 3.885 ατόμων, αποτελούν τον πυρήνα της στρατηγικής της L’Oréal, που στοχεύει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες ομορφιάς σε όλο τον πλανήτη. Η δέσμευση της L’Oréal για βιώσιμη ανάπτυξη για το 2020 με την ονομασία “Sharing Beauty With All”, θέτει φιλόδοξους στόχους βιωσιμότητας σε όλη την αλυσίδα αξίας του Ομίλου. http://mediaroom.loreal.com/en/

 

Σχετικά με την Albéa

Δημιουργούμε τις συσκευασίες και τις λύσεις που χρησιμοποιείτε κάθε μέρα – από σωληνάρια, κραγιόν, μάσκες και αντλίες μέχρι applicators και πολλά άλλα. Συνεργαζόμαστε με επώνυμες  και δυναμικές μάρκες, ανεξάρτητα από το αν είναι, μεγάλες ή μικρές, διεθνείς ή τοπικές, εταιρίες με ιστορία ή νεοσύστατες.

Υποστηρίζουμε τους πελάτες μας όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο, χάρη στα 15.000 άτομα του ανθρώπινου δυναμικού μας και τα 40 σημεία παρουσίας μας σε όλη τη Δυτική και Ανατολική Ευρώπη, τη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Αφρική, την Κίνα και την Ασία. Το σύνθημά μας είναι “Made with Albéa, made responsibly”, διότι φροντίζουμε το περιβάλλον και τις κοινότητές μας. Το όραμά μας είναι να είμαστε η καλύτερη εταιρεία για τους πελάτες μας, τους ανθρώπους, τους συνεργάτες και όλους τους ενδιαφερόμενους.

Είμαστε η Albéa, ο παγκόσμιος ηγέτης στην συσκευασία ομορφιάς.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.albea-group.com/

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ βιομηχανία τροφίμων, πρωτοπόρος στην εξοικονόμηση ενέργειας
Επόμενο άρθροΙδιωτικοί πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας: Οδηγίες χρήσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ