Αρχική Ενέργεια Η βιομηχανία τροφίμων, πρωτοπόρος στην εξοικονόμηση ενέργειας

Η βιομηχανία τροφίμων, πρωτοπόρος στην εξοικονόμηση ενέργειας

0
csm 22 10 2019 Save the Date 1 f12e02ac1c
Διαφήμιση

Πληθαίνουν οι εκδηλώσεις, ημερίδες και συναντήσεις με αντικείμενο την ενέργεια και στόχο την περιβαλλοντική προστασία. Μάλιστα, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό εντός και εκτός, έχουν συνειδητοποιήσει πλέον ότι μόνο κερδοφόρα θα είναι γι’ αυτές η εξοικονόμηση και η στροφή προς τις πράσινες μορφές ενέργειας.

Στο πλαίσιο αυτό, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο διοργανώνουν την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη ημερίδα με θέμα “Εξοικονόμηση Ενέργειας και Εκμετάλλευση Οργανικών Απορριμμάτων στην Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων”. Θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, επιχειρήσεων, αλλά και υψηλόβαθμοι παράγοντες φορέων από το χώρο της οικονομίας, της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των επιστημών.

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος της επιχειρηματικής αποστολής των γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα από τις 21 έως τις 25 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας.

Ορθολογική χρήση ενέργειας

ejoikonomisi neo 600 x 400 600x400

Στη βιομηχανία τροφίμων-ποτών, η εξοικονόμηση ενέργειας πρέπει συνεχώς να αποτελεί βασική προτεραιότητα των επιχειρήσεων. Η σωστή και ορθολογική διαχείριση της ενέργειας είναι δυνατόν να οδηγήσει σε σημαντική μείωση των ενεργειακών απαιτήσεων και των εκπομπών των αερίων ρύπων. Επίσης, η εκμετάλλευση οργανικών απορριμμάτων μπορεί να αξιοποιηθεί για την κάλυψη ενεργειακών αναγκών (θέρμανσης, ψύξης, ηλεκτρισμού κτλ.). Η βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης, καθώς και η οικονομική αξιοποίηση της ενέργειας σε νέες και υφιστάμενες εγκαταστάσεις, προσφέρουν δυνατότητες εξοικονόμησης πόρων και παράλληλα σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Στα ανωτέρω ζητήματα θα επικεντρωθεί η ημερίδα, παρουσιάζοντας λύσεις, που μπορούν να προτείνουν οι γερμανικές εταιρείες με την εξειδικευμένη τεχνογνωσία τους στην εξοικονόμηση ενέργειας και τη βιοενέργεια.

Προϊόντα και προοπτικές

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, που θα διεξαχθεί στο Electra Palace Θεσσαλονίκη, οι γερμανικές εταιρείες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, ενώ εξειδικευμένοι Έλληνες και Γερμανοί εισηγητές θα αναλύσουν το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, καθώς και τις δυνατότητες εφαρμογής και τις προοπτικές χρήσης των σχετικών τεχνολογιών στην Ελλάδα. Παράλληλα, τις επόμενες τρεις μέρες, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις εκπροσώπων των γερμανικών επιχειρήσεων με ελληνικές εταιρείες, με στόχο την επίτευξη μελλοντικών συνεργασιών μεταξύ των δύο επιχειρηματικών κοινοτήτων.

Πληροφορίες: Στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου https://griechenland.ahk.de/gr/ekdiloseis/plirofories-ekdilosis/ellinogermaniki-imerida-sti-thessaloniki-exoikonomisi-energeias-kai-ekmetalleysi-organikon-aporrimm/

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑπεβίωσε ο κατασκευαστής της γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» Ζαν-Πωλ Τεσαντιέ
Επόμενο άρθροH L’Oréal και η Albéa δημιούργησαν σωληνάρια καλλυντικών με βάση το χαρτί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ