Αρχική Ειδήσεις Δήμος Αθηναίων: Σωροί σκουπιδιών στο κέντρο – Νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην...

Δήμος Αθηναίων: Σωροί σκουπιδιών στο κέντρο – Νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα

0
ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΘΗΝΑ
Φωτό αρχείου: Σκουπίδια στην Αθήνα
Διαφήμιση

Η Αθήνα πνίγεται στα σκουπίδια. Πάλι. Οι εργαζόμενοι στους δήμους, αντιδρώντας σε διάταξη του αναπτυξιακού νομοσχεδίου (άρθρο 179) που δίνει τη δυνατότητα σύναψης δημόσιων συμβάσεων με ιδιώτες των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους αυτή την εβδομάδα.

Στο θέμα της ανάθεσης των παραπάνω εργασιών σε τρίτους είχε αναφερθεί πρόσφατα και το Ecozen.

Ημερολόγιο κινητοποιήσεων

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΘΗΝΑ

Σύμφωνα με τα όσα αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, γι’ αυτή την εβδομάδα, αν δεν υπάρξει καμία αλλαγή, έχουν προγραμματιστεί οι εξής κινητοποιήσεις:

  • Δευτέρα 21 Οκτωβρίου: γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στους δήμους. Τα γκαράζ των δήμων θα παραμείνουν κλειστά.
  • Τρίτη και Τετάρτη, 22-23 Οκτωβρίου: 48ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού, ενώ με αποφάσεις των Δ.Σ. των συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας μπορεί η απεργία να επεκταθεί στο σύνολο των εργαζομένων του δήμου.
  • Τετάρτη 23 Οκτωβρίου: στις 10.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη.
  • Πέμπτη 24 Οκτωβρίου: ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, 24ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και την ίδια ημέρα στις 11.00 το πρωί πανελλαδικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Τα αιτήματα

Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση απόσυρση συνολικά του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές και κοινωνικές υπηρεσίες των ΟΤΑ, καθώς και τη μονιμοποίηση όσων εργάζονται για πολλά χρόνια στους Δήμους.

Έκκληση του δήμου

“Ο Δήμος Αθηναίων καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία και να περιοριστούν στο μέτρο του δυνατού τα προβλήματα που προκύπτουν από την μη αποκομιδή των απορριμμάτων” αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Για το λόγο αυτό ζητά την συνεργασία των δημοτών της Αθήνας, όσο διαρκούν οι  κινητοποιήσεις να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια τους στους δρόμους.

Διαφήμιση