Αρχική Αφιερώματα Η Αθήνα Ελεύθερη: Επέτειος 75 χρόνων

Η Αθήνα Ελεύθερη: Επέτειος 75 χρόνων

0
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ1

Στις 12 Οκτωβρίου 2019 συμπληρώνονται 75 χρόνια επέτειος από την απελευθέρωση της Αθήνας από τις ναζιστικές δυνάμεις. 

Η σημαντική επέτειος για την ιστορία της Αθήνας, έχει καθιερωθεί ως δημοτική εορτή, ώστε να συντηρείται σε όλους και όλες άσβεστη η ιστορική μνήμη και να καλλιεργείται η ιστορική συνείδηση για τους αγώνες του ελληνικού λαού κατά των κατακτητών.

Εκδηλώσεις  

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ2

Ο Δήμος Αθηναίων, τιμώντας την απελευθέρωση της πόλης, διοργανώνει το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 δύο εκδηλώσεις:

  • Στις  11 το πρωί του Σαββάτου τελείται η επετειακή έπαρση της ελληνικής σημαίας από τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, στον βράχο της Ακρόπολης. Ακολουθεί η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
  • Στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, το Ιστορικό Αρχείο Δήμου Αθηναίων πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα: «Ο Εορτασμός και η Σημαία της Απελευθέρωσης» στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο – Μέγαρο Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13), με ομιλητή τον Αντιδήμαρχο Αθηναίων Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς. Συμμετέχουν η Χορωδία του Εθνικού Ωδείου “Μανώλης Καλομοίρης” και τα Μέλη της Ακαδημαϊκής Χορωδίας Νέων Αθηνών. Διευθύνει ο Σπύρος Κλάψης και στο πιάνο θα συνοδεύει η Σοφία Μοσχογιάννη.

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των δράσεων «12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα Ελεύθερη», που συνδιοργανώνουν -για πέμπτη συνεχή χρονιά- ο Δήμος Αθηναίων, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, η Περιφέρεια Αττικής, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και η ΕΡΤ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here