Αρχική Πολιτισμός Τον Φεβρουάριο του 2020 ανοίγει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Τον Φεβρουάριο του 2020 ανοίγει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

0
emst
Διαφήμιση

Μετά την αυτοψία στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, που πραγματοποίησε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ανέφερε πως το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του πλήρες ως το τέλος του Φεβρουαρίου 2020.

Η κα. Μενδώνη επισκέφθηκε το ΕΜΣΤ παρουσία του γενικού γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

Το ΥΠΠΟΑ έχει διαθέσει περισσότερα από 40 εκατομμύρια ευρώ για την ανακατασκευή του χώρου, ενώ τρία εκατομμύρια ευρώ πρόσφερε ως δωρεά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τον Ιούλιο 2018, για τον εξοπλισμό του Μουσείου και την εφαρμογή των εγκεκριμένων μελετών προκειμένου να εκτίθεται η μόνιμη συλλογή. Η μουσειολογική μελέτη η οποία εφαρμόζεται έχει εκπονηθεί από την τέως διευθύντρια του ΕΜΣΤ, κα. Κατερίνα Κοσκινά.

Η μεταβατική διοίκηση του ΕΜΣΤ, κ. Δημήτρης Αντωνακάκης και κα. Συραγώ Τσιάρα, παρουσίασε στην υπουργό τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει, εστιάζοντας στην παντελή έλλειψη συντονισμού ως βασική αιτία των καθυστερήσεων. Η υπουργός ανέθεσε τον συντονισμό στο γενικό γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού, για την άμεση επίλυση ζητημάτων και την επίσπευση διαδικασιών και το Μουσείο να ανοίξει τις πύλες του πλήρες ως το τέλος του Φεβρουαρίου 2020.

Αυτή τη στιγμή έχει προχωρήσει, σε μεγάλο βαθμό, η εφαρμογή της μουσειολογικής μελέτης. Ένα μέρος της συλλογής έχει ήδη εγκατασταθεί, ενώ εκκρεμούν οι εργασίες φωτισμού και της οργάνωσης των χώρων υποδοχής και εξυπηρέτησης των επισκεπτών, οι χώροι εστίασης, το πωλητήριο, αλλά και μια σειρά από διοικητικά και οργανωτικά ζητήματα.

Διαφήμιση