Αρχική Ελληνικά Προϊόντα Sui Generis Seat: Αυτοϊσορροπούμενο όχημα για άτομα με κινητικές δυσκολίες

Sui Generis Seat: Αυτοϊσορροπούμενο όχημα για άτομα με κινητικές δυσκολίες

0
Segwaywheelchair
Διαφήμιση

Ο Γιώργος Σινάνης θα παρουσιάσει στην 84η ΔΕΘ το Sui Generis Seat, ένα καινοτόμο αυτοϊσορροπούμενο όχημα για άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Γιώργος Σινάνης, το όχημα αυτό αξιοποιεί τις δυνατότητες των Segway, των γνωστών οχημάτων αυτόματης εξισορρόπησης που χρησιμοποιούνται τα τελευταία χρόνια για την ασφάλεια εμπορικών κέντρων, για τουριστικές περιηγήσεις, από ιδιώτες σε δρόμους που προσφέρονται για αυτά τα οχήματα κι από αστυνομικές υπηρεσίες του εξωτερικού. Η λειτουργία του Segway περιγράφεται συχνά ως…μαγική καθώς η επιτάχυνση κι επιβράδυνση του προκαλείται από την κλίση του σώματος του αναβάτη κι αρκετοί την παρομοιάζουν με την αίσθηση του σκι.

«Η προσπάθεια για το Sui Generis Seat ξεκίνησε το 2011», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σινάνης ο οποίος έφερε και τα πρώτα Segway στην Θεσσαλονίκη δύο χρόνια πριν. Έχοντας την …κλίση ως μηχανικός του Εμπορικού Ναυτικού, όπως είπε, να “πειράζει” αυτά τα οχήματα και να γνωρίζει όσο ελάχιστοι την λειτουργία τους, σχεδίασε ένα μηχανισμό καθίσματος ο οποίος …”χακάρει” κατά κάποιο τρόπο το Segway και επιτρέπει την λειτουργία του από καθιστή θέση.

Ο συνδυασμός Segway με κάθισμα δημιούργησε ένα αναπηρικό όχημα με εκπληκτικές δυνατότητες και λειτουργίες, το πρωτότυπο του οποίου κατασκεύασε ο ίδιος το 2013, σε συνεργασία με τον φίλο του μηχανουργό Γιάννη Κουρούση.

Σήμερα, μετά από πέντε χρόνια δοκιμών και βελτιώσεων το Sui Generis Seat, κινείται με μέγιστη ταχύτητα τα 20 χλμ και με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που προσφέρουν αυτονομία έως 38 χλμ. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή του, έχει όλα τα καινοτόμα χαρακτηριστικά λειτουργικότητας, ασφάλειας και αισθητικής που το κάνουν να ξεχωρίζει παγκοσμίως και σε «αντίθεση με σχεδόν όλα τα άλλα βοηθήματα κινητικότητας το συγκεκριμένο είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να μην μοιάζει με ιατρικό είδος».

Sui Generis Seat

«Άτομα με αναπηρία που το δοκίμασαν μου ανέφεραν ότι ένα τέτοιο όχημα αλλάζει ριζικά τη ζωή τους» επισήμανε ο κ Σινάνης. «Σχεδιάστηκε εξ αρχής με στόχο την παγκόσμια αγορά. Από τις αρχές του 2020 θα διατίθεται μέσα από ηλεκτρονικό κατάστημα κι από δίκτυο εκπροσώπων του εξωτερικού. Ανταγωνιστικά καθίσματα για Segway κατασκευάζονται από μεγάλες εταιρίες σε τουλάχιστον πέντε χώρες. Σκέψου να ήξεραν ότι το Sui Generis Seat, (εικόνα του οποίου περιλαμβάνεται σε επιστημονική έκδοση της Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ), σχεδιάστηκε και δοκιμάστηκε σ ένα μικρό και σκοτεινό υπόγειο στην Τούμπα», πρόσθεσε.

Αρωγός του εγχειρήματος στάθηκε πάντως το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του American College of Thessalonikiτο πρόγραμμα VentureGarden για νεοφυείς επιχειρήσεις. Το Sui Generis Seat θα εκτίθεται κατά την διάρκεια λειτουργίας της 84ης ΔΕΘ στο σταντ του Κέντρου, στο περίπτερο 12- Digital Greece, όπου φιλοξενούνται start ups οι ιδιοκτήτες των οποίων παρουσιάζουν τις επιτυχημένες ιστορίες και τους προβληματισμούς τους.

 

Διαφήμιση