Αρχική Επιχειρείν Ενίσχυση των αγροτών μέσω του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης

Ενίσχυση των αγροτών μέσω του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης

0
agrotes
Διαφήμιση

Μέσω του υπό σύσταση Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, αναμένεται εισροή πόρων στον πρωτογενή τομέα, συμβάλλοντας έτσι στην άμεση ενίσχυση των αγροτών.

Η σύσταση του Ταμείου υπογράφηκε χτες (5/9), μεταξύ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ) και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (ΕΤαΕ).

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, «με την υπογραφή της συγκεκριμένης συμφωνίας, με τη δέσμευση 80 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, μοχλεύουμε και δημιουργούμε τη δυνατότητα να δοθούν 400 εκατ. ευρώ στον αγρότη, προκειμένου να ανταποκριθεί σε αυτή την επενδυτική πρόκληση».

Ωστόσο, απαιτούνται ακόμα ορισμένες ενέργειες ώστε αυτό το ποσό να καταστεί προσβάσιμο στους παραγωγούς και, σύμφωνα με την εκτίμηση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο μηχανισμός θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει από τον Ιανουάριο του 2020.

Συγκεκριμένα, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης περιλαμβάνει δύο ακόμη στάδια:

  • το στάδιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τα πιστωτικά ιδρύματα και
  • το στάδιο της σύναψης των συμβάσεων με αυτά που θα επιλεγούν.

«Ο στόχος μας είναι να αυξήσουμε την παροχή φθηνότερου χρήματος για τους Έλληνες παραγωγούς», τόνισε ο κ. Βορίδης.

Το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο παρέχει, με πόρους του ΠΑΑ, κάλυψη ενός σημαντικού μέρους του κινδύνου ενός χαρτοφυλακίου δανείων, ώστε οι τελικοί αποδέκτες, δηλαδή οι παραγωγοί, να έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους, όπως μειωμένες απαιτήσεις για εξασφαλίσεις (εγγυήσεις), χαμηλότερο ύψος επιτοκίων και μεγαλύτερες περιόδους αποπληρωμής.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ νέα Ψηφιακή Ελλάδα παρουσιάζεται αύριο Σάββατο στη ΔΕΘ
Επόμενο άρθροSui Generis Seat: Αυτοϊσορροπούμενο όχημα για άτομα με κινητικές δυσκολίες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ