Αρχική Επιλεγμένα Σκηνές, γεννήτριες και φάρμακα από την Ελλάδα στην σεισμόπληκτη Αλβανία

Σκηνές, γεννήτριες και φάρμακα από την Ελλάδα στην σεισμόπληκτη Αλβανία

0
alvania1

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των Ελληνικών Αρχών για την αποστολή βοήθειας στην γειτονική Αλβανία για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τον σεισμό και τις πλημμύρες που έπληξαν τις προηγούμενες ημέρες τη χώρα.

Ανθρωπιστική βοήθεια

alvania2

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) απαντώντας στο αίτημα των αλβανικών Αρχών, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, απέστειλε μία σημαντική ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως σκηνές, γεννήτριες, φαρμακευτικό υλικό, κρεβάτια, στρώματα, κουβέρτες κλπ., τα οποία συγκεντρώθηκαν από το ΓΕΕΘΑ, το Πυροσβεστικό Σώμα, το ΕΚΑΒ και την ΓΓΠΠ.

Σημειώνεται ότι για την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Αλβανία συνεργάστηκαν το Υπουργείο Εξωτερικών και την Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα, καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβυ Θεμιστοκλή Δεμίρη.

Με C-130

Η αποστολή της βοήθειας μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο των Τιράνων με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας C-130 και παραδόθηκε στις αλβανικές Αρχές από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Την ελληνική αποστολή υποδέχτηκε ο Γενικός Διευθυντής του Γενικού Διευθυντηρίου Αποθεμάτων της Αλβανίας, Paulin Luli, ο Ολλανδός επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Pieter Glerum, καθώς και η Επιτετραμμένη της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα, Βάλια Πενταρβάνη.

Μήνυμα αλληλεγγύης

alvania 5 600x312

Ο P. Luli ευχαρίστησε θερμά την Ελλάδα για την άμεση ανταπόκριση και την έμπρακτη αλληλεγγύη της, ενώ ο P. Glerum δήλωσε ότι η βοήθεια της Ελλάδας θα διανεμηθεί άμεσα σε πολίτες της Αλβανίας που αυτή την στιγμή φιλοξενούνται σε δομές του στρατού στο Δυρράχιο.

“Εκ μέρους του ελληνικού λαού, της ελληνικής Πολιτείας και της ελληνικής Κυβέρνησης στέλνουμε μήνυμα στήριξης, αλληλεγγύης, αλληλοσεβασμού και κατανόησης στη φίλη και γείτονα χώρα”, δήλωσε από πλευράς του, ο Νίκος Χαρδαλιάς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here