Αρχική Διάστημα Παρουσιάστηκε το πρώτο επανδρωμένο διαστημόπλοιο της SpaceX (video)

Παρουσιάστηκε το πρώτο επανδρωμένο διαστημόπλοιο της SpaceX (video)

0
diastimoploio 2
Διαφήμιση

Ο Νοτιοαφρικανός μηχανικός και μεγιστάνας Έλον Μάσκ παρουσίασε το πρώτο επανδρωμένο διαστημόπλοιο της SpaceX, ένα σκάφος με δυνατότητα μεταφοράς πληρώματος και φορτίου γύρω από τον πλανήτη Άρη, με όλες τις τεχνολογικές δικλείδες για μία ασφαλή επιστροφή τους στη Γη.

Σε ομιλία του από τις εγκαταστάσεις της SpaceX στο νότιο άκρο του Τέξας, ο Μασκ ανακοίνωσε πως η πρώτη απογείωση του διαστημικού «τιτάνα» θα γίνει σε περίπου δύο μήνες, κάνοντας ένα μικρό δοκιμαστικό ταξίδι μόλις 19 χιλιομέτρων, πριν επιστρέψει ξανά στο έδαφος.

Με την υπάρχουσα τεχνολογία, το “Starship” («Αστρόπλοιο») μπορεί να μεταφέρει ανθρώπους μόνο για ένα ταξίδι γύρω από τον Άρη και όχι σε κάποια αποστολή που να περιλαμβάνει προσεδάφιση του πληρώματος στον Κόκκινο Πλανήτη.

Είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί και σε επόμενα ταξίδια, μειώνοντας κατακόρυφα το κόστος των διαστημικών ταξιδιών.

Όπως είπε ο Μασκ, αυτό το χαρακτηριστικό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την «εξάπλωση της συνείδησης» έξω από τον πλανήτη μας.

diastimoploio

Με πληροφορίες από: Lifo, The Guardian

Διαφήμιση