Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί, ο ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ, το Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία μας προσκαλεί στο κατάστημα «Περί Λέσβου» (Αθηνάς 27, Μοναστηράκι), για να δοκιμάσουμε:
- το λεσβιακό ελαιόλαδο
- τις συνταγές ενός νέου ενημερωτικού εντύπου και να το προμηθευτείτε
Επίσης να παρακολουθήσετε ζωντανά την εκτέλεση συνταγής από τη food blogger Άντζελα Κοντού και να γνωρίσετε τα γεωργικά προϊόντα των νησιών πέριξ της Λέσβου όπως της Λήμνου και Χίου.
Η Λέσβος χαρακτηρίζεται για το ιδιαίτερο νησιωτικό της περιβάλλον με το Απολιθωμένο Δάσος, τον Κόλπο Καλλονής, τις πολυάριθμες ιαματικές πηγές, τον απέραντο νησιωτικό της ελαιώνα αλλά και για τη σημαντική της βιοποικιλότητα που αντικατοπτρίζεται στην γαστρονομική της ταυτότητα και στα γεωργικά της προϊόντα. Για παράδειγμα, η παστή σαρδέλα του κόλπου Καλλονής, τα τυριά ΠΟΠ με γάλα προβάτων της φυλής Λέσβου και φυσικά το ελαιόλαδο των τοπικών ποικιλιών Olea europaea var. pyriformis, κοινώς Βαλανολιά ή Κολοβή ή Μυτιληνιά και Olea europaea var Media subrotunda, κοινώς Αδραμυτινή ή Αϊβαλιώτικη ή Φραγκολιά.