Αρχική Ελληνικά Προϊόντα ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ: Ελάτε να γνωρίσουμε το λεσβιακό ελαιόλαδο

ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ: Ελάτε να γνωρίσουμε το λεσβιακό ελαιόλαδο

0
elaiolado
Διαφήμιση

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί, ο ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ, το  Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία μας προσκαλεί στο κατάστημα «Περί Λέσβου» (Αθηνάς 27, Μοναστηράκι), για να δοκιμάσουμε: 

  • το λεσβιακό ελαιόλαδο
  • τις συνταγές  ενός νέου ενημερωτικού εντύπου και να το προμηθευτείτε

Επίσης  να παρακολουθήσετε ζωντανά την εκτέλεση συνταγής από τη food blogger Άντζελα Κοντού  και να γνωρίσετε  τα γεωργικά προϊόντα των νησιών πέριξ της Λέσβου όπως της Λήμνου και Χίου.

elaiolado 1Η Λέσβος χαρακτηρίζεται για το ιδιαίτερο νησιωτικό της περιβάλλον με το Απολιθωμένο Δάσος, τον Κόλπο Καλλονής, τις πολυάριθμες ιαματικές πηγές, τον απέραντο νησιωτικό της ελαιώνα αλλά και για τη σημαντική της βιοποικιλότητα που αντικατοπτρίζεται στην γαστρονομική της ταυτότητα και στα γεωργικά της προϊόντα. Για παράδειγμα, η παστή σαρδέλα του κόλπου Καλλονής, τα τυριά ΠΟΠ με γάλα προβάτων της φυλής Λέσβου και φυσικά το ελαιόλαδο των τοπικών ποικιλιών Olea europaea var. pyriformis, κοινώς Βαλανολιά ή Κολοβή ή Μυτιληνιά και Olea europaea var Media subrotunda, κοινώς Αδραμυτινή ή Αϊβαλιώτικη ή Φραγκολιά.

aigilopsΗ οργάνωση ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ – Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία www.aegilops.gr, στα πλαίσια των δράσεων προώθησης της ιδιαίτερης αξίας των τοπικών ποικιλιών που δίνουν προστιθέμενη αξία στα τελικά γεωργικά προϊόντα, εξέδωσε σε συνεργασία με την Περιφερειακή Εταιρεία Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου ένα τρίγλωσσο ενημερωτικό έντυπο προβάλλοντας συνοπτικά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ελαιολάδου της Λέσβου και τη διατροφική του αξία για την υγεία.

elaiolado 2Επίσης στο φυλλάδιο υπάρχουν πέντε συνταγές κολατσιού που παρασκευάστηκαν με έξτρα παρθένο λεσβιακό ελαιόλαδο. Λόγω του φρουτώδους αρώματός του και της λεπτόρρευστης υφής του αντικαθιστά επιτυχώς κορεσμένα λιπαρά όπως βούτυρο και ραφιναρισμένα φυτικά έλαια. Έτσι το κολατσιό στη δουλειά μας αλλά και των παιδιών μας μπορεί να είναι νόστιμο και ταυτόχρονα υγιεινό!

elaiolado 3

Διαφήμιση