Αρχική Μεταφορές Προς πώληση το 30% του “Ελ. Βενιζέλος”

Προς πώληση το 30% του “Ελ. Βενιζέλος”

0
Ελ. Βενιζέλος
Διαφήμιση

Σε τροχιά πώλησης μπαίνει για μια ακόμη φορά το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”. Όπως αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η διαδικασία για την πώληση του 30% ξεκινά άμεσα στο πλαίσιο των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης για τις αποκρατικοποιήσεις.

Οι αποκρατικοποιήσεις ως αναπτυξιακό εργαλείο

Ελ. Βενιζέλος

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επισήμανε ότι ιδεολογική και πολιτική της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση των αποκρατικοποιήσεων ως αναπτυξιακό εργαλείο της οικονομίας, “αρκεί αυτές να πραγματοποιούνται με όρους απόλυτης διαφάνειας και γνώμονα εν τέλει το δημόσιο συμφέρον. Και όχι μόνον ως μέσο αύξησης των δημοσίων εσόδων”.

“Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών είχαμε επισημάνει ότι θα επιδιώξουμε τη διαδικασία ολοκλήρωσης των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει η χώρα προς αυτή την κατεύθυνση. Σήμερα υλοποιούμε μία ακόμη δέσμευση που είχαμε αναλάβει. Αυτή είναι η πρώτη διαδικασία αποκρατικοποίησης της σημερινής κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι δέσμευση για την εν λόγω αποκρατικοποίηση είχε αναλάβει η προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία φυσικά ουδέποτε υλοποιήθηκε» πρόσθεσε.

Προθεσμία έως τις 30/9/19

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την απόφαση του ΚΥΣΟΙΠ, δόθηκε εντολή στο ΤΑΙΠΕΔ να συνεχιστεί άμεσα η διαδικασία για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία έχει ξεκινήσει στις 28 Ιουνίου. Η προθεσμία για την εν λόγω διαδικασία λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου, αλλά ενδέχεται να δοθεί παράταση.

«Αγκάθι» έως τώρα θεωρείται η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου μετά την πώληση του 30%. Με την υπογραφή «Σύμβασης Παραίτησης», το Δημόσιο θα κατέχει δύο θέσεις στο νέο διοικητικό συμβούλιο, εκ των οποίων ο ένας θα είναι ο πρόεδρος.

Το ΚΥΣΟΙΠ

Ελ. Βενιζέλος

Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ (υπό τον πρωθυπουργό) μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών, Ναυτιλίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Τουρισμού, και Επικρατείας, καθώς και οι αρμόδιοι υφυπουργοί.

Διαφήμιση