Αρχική Διατροφή - Προτάσεις Πλημμυρισμένοι δρόμοι στη Θεσσαλονίκη – Έντονα προβλήματα στη χώρα (video)

Πλημμυρισμένοι δρόμοι στη Θεσσαλονίκη – Έντονα προβλήματα στη χώρα (video)

0
thessaloniki
Διαφήμιση

Από νωρίς το απόγευμα έντονη βροχόπτωση πλήττει την Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα οι κεντρικοί δρόμοι να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Προβλήματα, όμως, αντιμετωπίζουν και οι πεζοί καθώς λόγω του ύψους των νερών είναι πολύ δύσκολο να διασχίσουν τους δρόμους.

Η Πυροσβεστική κλήθηκε για δύο περιπτώσεις δέντρων στην Καλαμαριά και στην Χαριλάου και προχώρησε στην απομάκρυνσή τους, σύμφωνα με το thestival.gr.

Παράλληλα, στην Εγνατία Οδό στο ύψος του ΤΙΤΑΝ, δίπλωσε νταλίκα χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός. Το όχημα δεν έχει απομακρυνθεί και η αριστερή λωρίδα του δρόμου είναι κλειστή. Στην Περιφερειακή Οδό, πριν το τούνελ, στο ρεύμα προς δυτικά, ανατράπηκε ΙΧ και ένα άτομο τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα υποχωρήσουν τις επόμενες ώρες.

Μεγάλα προβλήματα στη χώρα

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, αλλά και περισσότεροι από δέκα χιλιάδες κεραυνοί έπεσαν στους νομούς Ηλείας, Μεσσηνίας και Αρκαδίας.

Σύμφωνα με το το meteo.gr από το πρωί της Τρίτης έως και τις 13.00 έπεσαν περισσότεροι από 10.500 κεραυνοί εκ των οποίων περίπου 7.000 πάνω από τη θάλασσα και 3.500 πάνω από την ξηρά.

Τα ισχυρά φαινόμενα προκάλεσαν πλήθος προβλημάτων σε Κεφαλονιά, Ηλεία και άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Προβλήματα στην Ηλεία

Πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν και στην Ηλεία ενώ προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρουσιάστηκαν σε πολλές περιοχές του νομού.

Στην περιοχή της Κυλλήνης, στον Κάμπο και στην Πηνεία η κακοκαιρία έχει προκαλέσει προβλήματα και ήδη έχουν κινητοποιηθεί οι υπηρεσίες των δήμων. Δέντρα έπεσαν κατά μήκος της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου και στο δίκτυο της ΔΕΗ, σύμφωνα με το ilialive.gr.

ilia

Ανεμοστρόβιλος στην Αμαλιάδα

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του την περιοχή της Φραγκαβίλλας στην Αμαλιάδα το πρωί της Τρίτης (24/09), προξενώντας ζημιές σε κατάστημα με οικοδομικά υλικά.

Ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι κινδύνεψαν όταν η μεγάλη συρόμενη πόρτα του καταστήματος βρέθηκε στον αέρα, ενώ «έφυγε» και μέρος της στέγης, όπως μεταδίδει το patrisnews.com. Ζημιές υπέστησαν και καμινάδες σπιτιών οι οποίες κατέρρευσαν.

Παράλληλα, κατέρρευσε και κολόνα της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στην περιοχή.

Έντονη κακοκαιρία και στην Καλαμάτα

Σφοδρή καταιγίδα σάρωσε και την πόλη της Καλαμάτας με θυελλώδεις ανέμους και ισχυρή βροχόπτωση, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία.

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας από πτώσεις δέντρων και μεγάλων κλαδιών στο κέντρο της πόλης καθώς και μιας κολόνας της ΔΕΗ επί της Αρτέμιδος.

«Έβρεξε» λάσπη σε χωριό της Κεφαλονιάς

Στη λάσπη βυθίστηκε το χωριό της Αγίας Ευφημίας στην Κεφαλονιά, μετά την ισχυρή νεροποντή που σημειώθηκε στην περιοχή.

Όπως γράφει η τοπική ιστοσελίδα Kefaloniapress.gr, οι ορμητικοί χείμαρροι έφταναν μέχρι τις πόρτες των αυτοκινήτων.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Αγίας Ευφημίας, Παναγής Ζαφειράτος, απηύθυνε έκκληση μέσω της ιστοσελίδας: «Η Αγία Ευφημία πνίγεται από τη λάσπη, είμαστε μόνοι μας δυο ώρες τώρα , μόνο με την Εθελοντική Ομάδα. Λίγο πριν έφθασε ένα μηχάνημα. Καλούμε Αντιπεριφερειάρχη, Πολιτική Προστασία να έρθουν αμέσως στο χωριό, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Τόνοι Λάσπη στο χωριό μας… Ζητάμε βοήθεια!».

laspi

Σχετικό Άρθρο:

 

Διαφήμιση