Αρχική Καταστροφές Μπολσονάρο: Η Αμαζονία δεν καταστρέφεται από τις πυρκαγιές

Μπολσονάρο: Η Αμαζονία δεν καταστρέφεται από τις πυρκαγιές

0
amazonios
Διαφήμιση

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαιχ Μπολσονάρο, μιλώντας από το βήμα της 74ης Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε πως «το τροπικό δάσος του Αμαζονίου δεν καταστρέφεται από τις πυρκαγιές όπως υποστηρίζουν ΜΜΕ».

Σημείωσε παράλληλα πως δεν είναι αλήθεια ο ισχυρισμός ότι η Αμαζονία ανήκει στην παγκόσμια κληρονομιά και πως οποιαδήποτε ξένη βοήθεια για να προστατευθεί το τροπικό δάσος πρέπει να σέβεται πλήρως την κυριαρχία της Βραζιλίας.

bolsonaro

«Αντί να μας βοηθήσουν, ορισμένες χώρες, στη βάση ψεμάτων των ΜΜΕ, συμπεριφέρονται με ασεβή και αποικιακό τρόπο, επιτιθέμενες στην κυριαρχία μας», είπε.

Χαρακτήρισε «γελοία» την πρόταση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να δημιουργηθεί ένα «διεθνές καθεστώς» για την προστασία της Αμαζονίας. «Η Αμαζονία δεν καταστρέφεται σήμερα από τις φλόγες όπως θα ήθελαν να μας κάνουν να πιστέψουμε τα ΜΜΕ» και συμπλήρωσε: «το ενδιαφέρον από το εξωτερικό για την περιοχή οφείλεται στον μεταλλευτικό της πλούτο και στη βιοποικιλότητα, και όχι για τους αυτόχθονες κατοίκους του».

«Μη διστάσετε να έρθετε στη Βραζιλία, είναι μια χώρα πολύ διαφορετική από αυτήν που βλέπετε στην τηλεόραση και στις εφημερίδες», είπε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διαφήμιση