Αρχική Ενέργεια Επενδύσεις και ενεργειακά στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη – Τράμπ

Επενδύσεις και ενεργειακά στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη – Τράμπ

0
usa greece
Διαφήμιση

Στη 01.30 (ώρα Ελλάδας), θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ στο πλαίσιο της 74ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δύο άνδρες θα έχουν τετ-α-τετ, όπου, «θα έχουν την ευκαιρία να επαναβεβαιώσουν τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και να συζητήσουν για τη συνεχιζόμενη διαδικασία εμβάθυνσης των εξαιρετικών διμερώνπολιτικών και οικονομικώνσχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο πρωθυπουργός θα αναδείξει τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και αξιοπιστίας σε μία ευαίσθητη γεωστρατηγική περιοχή. Οι γεωπολιτικές και ενεργειακές εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και οι μεταταναστευτικές ροές θα είναι επίσης στη συζήτηση.

Παράλληλα, «χαιρετίζοντας την ενίσχυση του αμερικανικού ενδιαφέροντος για επενδύσεις στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί στις νέες προοπτικές που ανοίγονται για την ελληνική οικονομία, βάζοντας τη χώρα ξανά στο “ραντάρ” και των Αμερικανών επενδυτών».

Στο ξεκίνημα της συνάντησης θα παραβρίσκονται και οι σύζυγοι των δύο ηγετών, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και Μελάνια Τραμπ. Ο κ. Μητσοτάκης και η σύζυγός του θα παραβρεθούν στη δεξίωση του Προέδρου των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

 

Διαφήμιση