Αρχική Επιλεγμένα ΟΗΕ: Αποδεσμεύτηκαν ακόμα 500 εκατομμύρια δολάρια για τον Αμαζόνιο

ΟΗΕ: Αποδεσμεύτηκαν ακόμα 500 εκατομμύρια δολάρια για τον Αμαζόνιο

0
amazonios
Διαφήμιση

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου για τον Αμαζόνιο που οργανώθηκε σήμερα στην έδρα του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής για το Κλίμα, αποφασίστηκε η αποδέσμευση άλλων 500 εκατομμυρίων δολαρίων για την προστασία των τροπικών δασών, χωρίς την παρουσία της Βραζιλίας.

Η Παγκόσμια Τράπεζα, η Διαμερικανική Τράπεζα Ανάπτυξης και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Conservation International ανακοίνωσαν προγράμματα βοήθειας, με την οικονομική στήριξη χωρών όπως η Γερμανία (δεσμεύτηκε να χορηγήσει 250 εκατομμύρια δολάρια) και η Γαλλία (100 εκατομμύρια).

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέσει ποσό ύψους έως και 190 εκατομμυρίων στο πλαίσιο αυτών των προγραμμάτων συνεργασίας και ανάπτυξης, ενώ η Conservation International θα συμμετάσχει με 20 εκατομμύρια.

Ο στόχος είναι να χρηματοδοτηθούν προγράμματα:

  • για την προστασία της βιοποικιλότητας,
  • τη βιώσιμη διαχείριση των εδαφών,
  • την προώθηση των παραδοσιακών μεθόδων διαφύλαξης και
  • της διασυνοριακής συνεργασίας.

Η ιδέα της εν λόγω Συνόδου ήταν του Γάλλου προέδρου και του προέδρου της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα. Στο βήμα ανέβηκαν επίσης οι πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε και της Βολιβίας Έβο Μοράλες.

Η Βραζιλία δεν έστειλε κανέναν εκπρόσωπο, μποϊκοτάροντας τη σύνοδο, αν και της ανήκουν τα δύο τρίτα του δάσους του Αμαζονίου.

Ο Γάλλος πρόεδρος εκφράστηκε ειρωνικά για την απουσία αυτή, τείνοντας ωστόσο το χέρι στη Βραζιλία. «Ποιοί είναι οι κίνδυνοι; Ο πρώτος, ο ελέφαντας στο δωμάτιο, ή μάλλον, αυτός που δεν είναι εδώ, η Βραζιλία! Όλος ο κόσμος αναρωτιέται, πώς θα τα καταφέρετε χωρίς τη Βραζιλία; Η Βραζιλία είναι καλοδεχούμενη, όλοι θέλουν να συνεργαστούν μαζί της», είπε. Ένας άλλος «κίνδυνος», όπως είπε ο Μακρόν, είναι «η καθυστέρηση, η αναποτελεσματικότητα και να διαπιστώσουν μετά από έξι μήνες ή έναν χρόνο ότι οι πόροι δεν έφτασαν τελικά στον τοπικό πληθυσμό».

Σχετικά Άρθρα:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here