Αρχική Επιλεγμένα Κτηματολόγιο: “Κάθε κομμάτι γης έχει αξία”

Κτηματολόγιο: “Κάθε κομμάτι γης έχει αξία”

0
Κτηματολόγιο

Το Κτηματολόγιο κυριάρχησε και σήμερα στην ατζέντα του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και του υφυπουργού Δημήτρη Οικονόμου. Στο πλαίσιο αυτό  συναντήθηκαν με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) καθώς και τον πρόεδρο του Κτηματολογίου Δημήτρη Σταθάκη και τον Γενικό Διευθυντή Στέφανο Κοτσώλη.

Δεν γίνεται κτηματολόγιο ερήμην των ιδιοκτητών

«Δεν γίνεται να προχωρήσει το Κτηματολόγιο ερήμην των ιδιοκτητών” τόνισε ο κ. Χατζηδάκης εξηγώντας ότι συμφωνήθηκε με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), Στράτο Παραδιά, να είναι σε συνεχή και τακτική επαφή με τη νέα διοίκηση του Κτηματολογίου για να αντιμετωπίζονται αμέσως τα θέματα που έχουν προκύψει ή θα προκύπτουν.

Οι προτάσεις της ΠΟΜΙΔΑ

Κτηματολόγιο

Η ΠΟΜΙΔΑ παρουσίασε στο Υπουργείο προτάσεις για την αντιμετώπιση μιας σειράς προβλημάτων των ιδιοκτητών ακινήτων σε σχέση με το Κτηματολόγιο: προθεσμίες δήλωσης δικαιωμάτων, αντιμετώπιση ζητημάτων για τα εκτός σχεδίου ακίνητα, κατοχύρωση δικαιωμάτων επί μέρους κατηγοριών ιδιοκτητών κλπ.

Ο κ. Χατζηδάκης διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει τις προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία και προώθηση του Κτηματολογίου, προσθέτοντας ότι “το Κτηματολόγιο πρέπει να προχωρήσει γρήγορα, αλλά λαμβάνοντας υπόψη και τα ζητήματα που προκύπτουν σε σχέση με τα δικαιώματα των ιδιοκτητών. Το Κτηματολόγιο βάζει τάξη για να προχωρήσει η χώρα μπροστά και για να αναπτυχθούν απρόσκοπτα οι επενδύσεις. Αφορά όμως άμεσα εκατομμύρια συμπολίτες μας, τα δικαιώματα των οποίων πρέπει να κατοχυρωθούν».

“Δήλωσέ το”

Κτηματολόγιο

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς υποστήριξε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει το συντομότερο τι ανήκει στους ιδιώτες και τι ανήκει στο Δημόσιο. “Το μήνυμά μας προς όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων της χώρας είναι: “Κάθε κομμάτι γης έχει αξία. Δήλωσέ το. Μην το χάσεις”» είπε χαρακτηριστικά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here