Αρχική Ενέργεια ΥΠΕΝ: Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα με τον ΤΑΡ

ΥΠΕΝ: Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα με τον ΤΑΡ

0
TAP1
Διαφήμιση

Η πρόοδος του αγωγού TAP απασχόλησε σημερινή συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του έργου, Luca Schieppati, την country manager, Κατερίνα Παπαλεξανδρή, και άλλα μέλη της διοίκησης.

Τα επόμενα στάδια

TAP2

Ο υπουργός ενημερώθηκε σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και τα επόμενα στάδια υλοποίησης του έργου μέχρι την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία ζήτησε να γίνουν ορισμένες παρεμβάσεις εκ μέρους της πολιτείας για την αντιμετώπιση ρυθμιστικών και τεχνικών ζητημάτων προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του αγωγού.

Τα οφέλη

  • Ο TAP είναι μια επένδυση συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ που συμβάλλει σημαντικά στην οικονομία και ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας.
  • Στο έργο εργάστηκαν και εργάζονται περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι, με την πλειονότητα των οποίων να προέρχεται από τις τοπικές κοινωνίες.
  • Ο  TAP έχει προμηθευτεί υπηρεσίες και αγαθά από περισσότερες από 800 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα.
  • Παράλληλα, ο ΤΑΡ ολοκληρώνει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων, που υλοποιεί στις κοινότητες από τις οποίες διέρχεται, συνολικού ύψους 32 εκατ. ευρώ.

Έργο γεωστρατηγικής σημασίας

TAP7«Η Νέα Δημοκρατία πάντα υποστήριζε αυτή την επένδυση” δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης και συμπλήρωσε: “Σήμερα όλοι γνωρίζουν ότι ο TAP είναι ένα έργο γεωστρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, που την μετατρέπει σε κρίσιμο ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή. Είναι ταυτόχρονα μια από τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, που δημιουργεί ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Επιπλέον συμβάλλει στους στόχους της χώρας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών και την απανθρακοποίηση της οικονομίας. Είμαι βέβαιος ότι ο TAP θα λειτουργήσει ως μοχλός προσέλκυσης και άλλων μεγάλης κλίμακας επενδύσεων στη χώρα».

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here