Αρχική Επιχειρείν Χατζηδάκης: “Εμβληματικό” το έργο στις Σκουριές

Χατζηδάκης: “Εμβληματικό” το έργο στις Σκουριές

0
SKOYRIES
Διαφήμιση

Διευκρινίσεις σχετικά με τις αποφάσεις που αφορούν την επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική έδωσε το ΥΠΕΝ.

Το Υπουργείο, εξηγεί η ανακοίνωση, εξέδωσε τρεις αποφάσεις που οδηγούν στην απεμπλοκή της επένδυσης. Οι δύο πρώτες αφορούν τις Σκουριές και η τρίτη το μεταλλείο της Ολυμπιάδας.

Στις Σκουριές, οι αποφάσεις, που συνδέονται με το εργοστάσιο εμπλουτισμού, αφορούν την ολοκλήρωση και εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και βοηθητικών υποδομών. Το ΥΠΕΝ τροποποίησε την υφιστάμενη άδεια εγκατάστασης και ενσωμάτωσε την εγκεκριμένη οικονομοτεχνική και στατική μελέτη αυτής, με την κατάλληλη επικαιροποίηση.

Για το μεταλλείο της Ολυμπιάδας, η απόφαση αφορά τη λήψη άδειας για τη χωροθέτηση της εγκατάστασης αναβαθμισμένου ηλεκτρικού εξοπλισμού και στην κατασκευή βοηθητικών κτιριακών υποδομών.

“Δικαίωση” από ΣτΕ

eldorado

Ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε σχετικά: «Το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε απολύτως την «Ελληνικός Χρυσός» για τις προσφυγές της αναφορικά με την επένδυση στη Χαλκιδική. Κατόπιν αυτού, ο αρμόδιος υφυπουργός Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς υπέγραψε αμέσως τις τρεις σχετικές αποφάσεις, προκειμένου να προχωρήσει η επένδυση της εταιρείας. Για μας το ζήτημα ξεπερνάει τα όρια των επενδύσεων της «Ελληνικός Χρυσός». Είναι ένα ζήτημα εμβληματικό για τη χώρα, διότι η χώρα αυτή δεν μπορεί να προχωρά με ιδεοληψίες και με εμμονές που φτάνουν στα όρια της αγνόησης του Συντάγματος και των νόμων. Δεν γίνεται λόγω μιας εμμονικής κυβέρνησης σε σχέση με τις επενδύσεις, όπως ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να μην ανοίγουν νέες  δουλειές στη χώρα. Για αυτό το λόγο, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ευθύς αμέσως μετά την έκδοση των αποφάσεων του ΣτΕ, εξέδωσε τις τρεις σχετικές αποφάσεις που διευκολύνουν την επένδυση στη Χαλκιδική».

Σεβασμός στο περιβάλλον

Με τη σειρά του ο υφυπουργός Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς σημείωσε ότι: «Η υπογραφή των αποφάσεων έγινε με πλήρη σεβασμό στους περιβαλλοντικούς όρους. Η εξέλιξη αυτή συνιστά σημαντική πρόοδο ως προς την περαιτέρω πορεία της εν λόγω επένδυσης. Με τη χορήγηση των αδειών διευκολύνεται η συνέχιση της εγκατάστασης του εργοστασίου και η συντομότερη κατασκευή του κυρίως βιομηχανικού κτιρίου και των βοηθητικών εγκαταστάσεων αυτού. Παράλληλα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της «Ελληνικός Χρυσός» επί των υπολοίπων εκκρεμοτήτων».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚτηματολόγιο: “Κάθε κομμάτι γης έχει αξία”
Επόμενο άρθροΥΠΕΝ: Πρόσκληση για… περπάτημα 16-22/9

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ