Αρχική Καταστροφές Κορώνεια: Αμέτρητα ψάρια εκβράστηκαν γύρω από τη λίμνη

Κορώνεια: Αμέτρητα ψάρια εκβράστηκαν γύρω από τη λίμνη

0
Κορώνεια: Αμέτρητα ψάρια εκβράστηκαν γύρω από τη λίμνη
Διαφήμιση

Χιλιάδες νεκρά ψάρια εκβράστηκαν γύρω από τη λίμνη Κορώνεια τις τελευταίες μέρες και οι αεροφωτογραφίες μαρτυρούν το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής: η στάθμη του νερού έχει κατέβει πλέον δραματικά, φτάνοντας στα μεγάλα βάθη μόλις στα 60 με 80 εκατοστά.

«Από 2,80 μέχρι τρία μέτρα, που ήταν το βάθος της λίμνης, μέχρι πριν από πέντε-έξι χρόνια, φτάσαμε σήμερα στα λίγα εκατοστά λόγω της ανομβρίας αλλά και της μη συντήρησης των έργων που συμβάλουν στη διοχέτευση νερού στην Κορώνεια» είχε πει πριν λίγες μέρες στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Κορώνειας, Βόλβης και Χαλκιδικής, Δήμητρα Μπόμπορη.

Όπως ανέφερε, με τα τεχνικά έργα που είχαν υλοποιηθεί το 2012, αποκαταστάθηκε η επικοινωνία της λίμνης με τα ρέματα και αναπτύχθηκε σημαντικά η ιχθυοπανίδα, καθώς παρατηρήθηκαν οκτώ με εννέα είδη.

«Εκτός από την ανομβρία, σημαντικό ρόλο στη μείωση της στάθμης της λίμνης παίζει η φραγή, με φερτά υλικά και καλάμια, του καναλιού που έχει δημιουργηθεί για την εκτροπή δύο χειμάρρων αλλά και των θυροφραγμάτων, που ανοίγουν κατά περίπτωση, για να διοχετεύουν με νερό την Κορώνεια και δεν έχουν συντηρηθεί» ανέφερε η πρόεδρος του Φορέα.

Φωτογραφίες από την οικολογική καταστροφή στη λίμνη Κορώνεια

Διαφήμιση