Αρχική Επιλεγμένα Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

0
kleistoi stathmoi metro

Στον απόηχο των δράσεων για το κλίμα και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, η Ελλάδα θα βρεθεί σε απεργιακό κλοιό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και όχι μόνο: την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, λεωφορεία, τρόλεϊ και ΗΣΑΠ (αλλά και τα πλοία) βάζουν χειρόφρενο (και άγκυρα) όπως επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία, ενώ απεργούν η ΑΔΕΔΥ, τα δημόσια νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.

Οι κινητοποιήσεις

apergia 1280x720

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 οι εργαζόμενοι στα Λεωφορεία, τα Τρόλεϊ και στον ΗΣΑΠ (γραμμή 1 Μετρό) θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, ενώ, όπως τουλάχιστον αναφέρει η ιστοσελίδα athenstransport.com, 24ωρη απεργία προγραμματίζει  και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου από τις 00:00 έως τις 24:00. Αναμένεται ανακοίνωση της εταιρείας με ενδεχόμενη ακύρωση όλων των δρομολογίων τρένων, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας. Την ίδια μέρα, οι συρμοί του Μετρό δεν θα κινούνται στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο της γραμμής 3. Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχουν αποφάσεις για το Μετρό και το Τραμ.

Κατά του αναπτυξιακού νομοσχεδίου η ΑΔΕΔΥ

adedy

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου επίσης σε 24ωρη απεργία προχωρά και η ΑΔΕΔΥ, με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του «αντεργατικού» αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Παράλληλα, σημειώνει ότι, σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμένει στην προώθηση και την ψήφισή του, θα προχωρήσει σε απεργιακή κλιμάκωση.

Όπως υποστηρίζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, «με το νομοσχέδιο αυτό, η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί ένα είδος “ανάπτυξης” που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι».

Απεργία και από την ΠΝΟ

aperrgia2

Στο ίδιο πνεύμα και η ΠΝΟ θα πραγματοποιήσει 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Δημόσια Νοσοκομεία & Κέντρα Υγείας

poedin

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία προκήρυξε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), επίσης για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου. Νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας και Πρόνοια θα παραμείνουν κλειστά, με αίτημα την απόσυρση του «αναπτυξιακού νομοσχεδίου» που περιορίζει εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ)

Στην κινητοποίηση της Τρίτης συμμετέχει και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) το οποίο διοργανώνει συγκέντρωση την ημέρα της απεργίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00.

Δάσκαλοι & Καθηγητές

sxoleio arxeio 1200x828

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες καλούν νηπιαγωγούς, τους δασκάλους και τους καθηγητές να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Η ΟΛΜΕ χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο «αντεργατικό και αντιαπεργιακό» και εκτιμά ότι «προωθεί ένα είδος “ανάπτυξης”, που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι». Υπενθυμίζεται ότι, πέρα από το κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία, στις 27 Σεπτεμβρίου δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στα σχολεία, καθώς είναι Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Εργαζόμενοι στα ΜΜΕ

mme2018

Στον απεργιακό αγώνα και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, αντιδρώντας επίσης στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης: Τα διοικητικά συμβούλια των συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στην από 18/9/2019 συνεδρίασή τους και στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που έχουν κηρύξει οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, αποφάσισαν την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας (12.00-15.00) σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here