Αρχική Περιβάλλον Η κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη – Γκουτέρες

Η κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη – Γκουτέρες

0
mitsotakis gouteres
Διαφήμιση

Η κλιματική αλλαγή ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στο πλαίσιο της ετήσιας Συνόδου του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Στην δήλωσή του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε «Επανέλαβα την αμέριστη στήριξη της Ελλάδος στην πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών για την επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης και παρουσίασα το σχέδιο της χώρας μας για το πως η Ελλάδα θα είναι στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής μάχης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Το φυσικό περιβάλλον και η προστασία του αποτελεί όχι μόνο υποχρέωση απέναντι στις επόμενες γενιές αλλά και ευκαιρία να αναδείξουμε το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας.

Γι’ αυτό και μέχρι το τέλος του έτους η κυβέρνηση θα παρουσιάσει την επικαιροποιημένη στρατηγική της για την επίτευξη των στόχων που ετέθησαν στη διάσκεψη των Παρισίων και θα είναι μία στρατηγική τολμηρή, φιλόδοξη και στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση αυτού του κρίσιμου ζητήματος».

Σχετικά Άρθρα:

 

Διαφήμιση