Αρχική Επιλεγμένα ΟΗΕ: Τα 5 τελευταία έτη ήταν η θερμότερη περίοδος που έχει ποτέ...

ΟΗΕ: Τα 5 τελευταία έτη ήταν η θερμότερη περίοδος που έχει ποτέ καταγραφεί

0
klima
Διαφήμιση

Μια μέρα πριν ξεκινήσει η Σύνοδος για το Κλίμα στη Νέα Υόρκη, ο ΟΗΕ, ανέφερε σήμερα σε έκθεσή του πως τα πέντε έτη από το 2015 έως το 2019 αναμένεται να αποτελέσουν τη θερμότερη περίοδο που έχει ποτέ καταγραφεί, έπειτα από το «καυτό» καλοκαίρι του 2019.

«Το χάσμα δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερο μεταξύ όσων η διεθνής κοινότητα θέλει να επιτύχει και της πραγματικότητας των σχεδίων δράσης για το κλίμα των χωρών», σημειώνεται στην έκθεση.

Η μέση θερμοκρασία για την περίοδο 2015-2019 θα είναι υψηλότερη κατά 1,1 βαθμό Κελσίου σε σύγκριση με την περίοδο 1850-1900, τονίζεται στην έκθεση που δημοσίευσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας.

Τα δεδομένα αυτά, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιβεβαιώνουν την τάση των τεσσάρων προηγούμενων ετών, που ήταν ήδη τα θερμότερα τα οποία είχαν καταγραφεί, από το 1850. Ήταν επίσης γνωστό ότι ο Ιούλιος του 2019, που σηματοδοτήθηκε από πολλαπλά επεισόδια καύσωνα στην Ευρώπη, κατέρριψε το απόλυτο ρεκόρ θερμοκρασίας.

Άνθρακας, πετρέλαιο και φυσικό αέριο συνέχισαν την ανοδική πορεία τους το 2018. Οι εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου επίσης αυξήθηκαν και για το 2019 θα είναι «τουλάχιστον το ίδιο υψηλές» σε σύγκριση με το 2018, προβλέπουν οι επιστήμονες.

Η συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα αναμένεται να φθάσει σε νέο υψηλό μέχρι το τέλος της χρονιάς, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά δεδομένα, δηλαδή περίπου, 410 μέρη ανά εκατομμύριο.

Σχετικά Άρθρα:
Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here