Αρχική Επιλεγμένα Εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης για τις τιμές προϊόντων και καυσίμων

Εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης για τις τιμές προϊόντων και καυσίμων

0
efarmogi
Διαφήμιση

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα αποστέλλονται στα κινητά των καταναλωτών οι τιμές βασικών προϊόντων των σούπερ μάρκετ και των καυσίμων, μέσω της εφαρμογής e-καταναλωτής του υπουργείου Ανάπτυξης.

Οι καταναλωτές  θα μπορούν να πληροφορούνται για τις τιμές σε οποιοδήποτε κατάστημα ή πρατήριο στην περιοχή που βρίσκονται, μέσω της υπηρεσίας γεωεντοπισμού.

Η πλατφόρμα αναμένεται να παρουσιαστεί από το υπουργείο στη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και θα τεθεί σε εφαρμογή ως το τέλος του έτους. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είχε ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Πώς θα λειτουργεί η πλατφόρμα

Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι οι λιανέμποροι καθημερινά θα αναρτούν τις τιμές βασικών προϊόντων που θα οριστούν από το υπουργείο. Η αρχή θα γίνει με το λεγόμενο καλάθι της νοικοκυράς. Στη συνέχεια η λίστα θα εμπλουτίζεται με περισσότερα προϊόντα. Η πλατφόρμα θα ταξινομεί τα προϊόντα και τις τιμές.

Στο κινητό του καταναλωτή θα εμφανίζεται ένας πλήρης τιμοκατάλογος για τα συγκεκριμένα προϊόντα ανά κατάστημα στην περιοχή που βρίσκεται. Έτσι, ο καταναλωτής θα μπορεί να συγκρίνει τις τιμές σε όμοια προϊόντα και να επισκέπτεται για τις αγορές του το φθηνότερο κατάστημα. Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχει και χάρτης που θα υποδεικνύει το φθηνότερο σημείο.

Το ίδιο θα ισχύει και για τα πρατήρια καυσίμων. Ο καταναλωτής θα μπορεί να πληροφορείται σε πραγματικό χρόνο για τις τιμές των καυσίμων στην περιοχή που βρίσκεται.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με τη συγκεκριμένη εφαρμογή θα ενισχυθεί ο ανταγωνισμός μεταξύ των λιανεμπόρων προς όφελος του καταναλωτή. Τέλος, θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξει μείωση των τιμών.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here