Αρχική Περιβάλλον Δωρεάν περιηγήσεις στο Βερολίνο μετά συλλογής… απορριμμάτων

Δωρεάν περιηγήσεις στο Βερολίνο μετά συλλογής… απορριμμάτων

0
Berolino 2
Διαφήμιση

Δύο συνοικίες του Βερολίνου, σε συνεργασία με διοργανωτές περιηγήσεων στη γερμανική πρωτεύουσα, προσφέρουν δωρεάν πρόγραμμα περιήγησης και πικ νικ, αφού πρώτα οι επισκέπτες αφιερώσουν μια ώρα συλλογής απορριμάτων σε κοντινά πάρκα.

Τα τελευταία χρόνια το Βερολίνο αναπτύσσεται συνεχώς και μαζί του αυξάνονται οι τουρίστες, όπως αναφέρει η DW. Όπου υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, υπάρχουν μοιραία και πολλά σκουπίδια. Διεθνώς το φαινόμενο ονομάζεται overtourism.

Ο τουρισμός μπορεί να εξελιχθεί σε πρόβλημα, πιστεύει ο ιταλός ηθοποιός Πάολο Γκρούνι. Θεωρεί, όμως ότι τέτοιες πρωτοβουλίες θα ήταν χρήσιμες και στη γενέτειρά του Φλωρεντία. Στην περιήγηση συμμετέχει και η ινδή Χιράλ Αρόρα. Λέει ότι το Βερολίνο είναι πιο βρώμικο από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά πολύ πιο καθαρό από το Νέο Δελχί.

Ο γερμανός συνταξιούχος Ράινχαρντ Κάιζερ θεωρεί την ιδέα για τις περιηγήσεις μετά συλλογής απορριμμάτων εξαιρετική και δηλώνει ότι δεν ανήκει σε εκείνους που μονίμως γκρινιάζουν για την παρουσία τουριστών στη πόλη. Μα οι τουρίστες είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του Βερολίνου, τονίζει.

Berolino 1

Παρόμοιες περιηγήσεις προσφέρει το πόρταλ Sandemans New Europe ήδη σε σειρά άλλων ευρωπαϊκών πόλεων όπως το Εδιμβούργο, το Άμστερνταμ, το Παρίσι και τη Βαρκελώνη. Στο Βερολίνο μέχρι και 75 τουρίστες δηλώνουν κάθε φορά συμμετοχή στις περιηγήσεις.

Είναι εντυπωσιακό πόσο δημοφιλείς είναι οι περιηγήσεις αυτές, δηλώνει ο Ντέιβιντ Ο Κέλι, επικεφαλής του Sandemans New Europe. Η υπεύθυνη Οικονομικών της συνοικίας Πάνκο του Βερολίνου Ρόνα Τίτγε, θεωρεί τις περιηγήσεις αυτές ευκαιρία για επαφές μεταξύ τουριστών και κατοίκων.

Με τις δωρεάν περιηγήσεις στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους επισκέπτες για τον βιώσιμο τουρισμό, υπογραμμίζει και προσθέτει ότι αν οι περιηγήσεις έχουν επιτυχία θα εντατικοποιηθούν στο μέλλον.

Πηγή: DW

Διαφήμιση