Αρχική Ευζωία Αυθαίρετα τα κτίρια που δεν έχουν προβλέψεις για ΑμΕΑ

Αυθαίρετα τα κτίρια που δεν έχουν προβλέψεις για ΑμΕΑ

0
AMEA1
Διαφήμιση

Υπηρεσίες χωρίς ράμπες∙ παλαιές και ασυντήρητες κατασκευές με συχνά χαλασμένα ασανσέρ και με επικίνδυνα, “ύπουλα”, σκαλιά στις εισόδους τους∙ σχολεία χωρίς καμία πρόβλεψη για άτομα με αναπηρίες και όπου όταν ένα παιδί σπάσει το πόδι του πρέπει να γίνει ανακατάταξη στις τάξεις∙ νοσοκομεία με δαιδαλώδεις διαδρόμους και πολλούς ορόφους: Τα δημόσια -και τα ιδιωτικά- κτίρια στην Ελλάδα όχι μόνο δεν σέβονται τον πολίτη, αλλά ούτε καν τον ίδιο τους τον εαυτό και την αποστολή τους.

Ευρωπαϊκή οδηγία

AMEA3

Οπότε, για μια ακόμη φορά, δεν προκαλεί -δυστυχώς- απορία το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει ενσωματώσει ακόμη την κοινοτική οδηγία για την πρόσβαση σε κτίρια από ΑμΕΑ.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η χώρα μας δέχεται μεγάλη πίεση να προχωρήσει άμεσα στην ενσωμάτωση, παρότι στον σύγχρονο αστικό οικοδομικό κανονισμό τηρούνται ήδη οι απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Αυθαίρετα!

AMEA2

Πηγές από το Υπουργείο Περιβάλλοντος μάλιστα αναφέρουν ότι σύντομα θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία η οποία θα χαρακτηρίζει ως αυθαίρετα όσα κτίσματα δεν συμμορφωθούν, και δεν προβλέπουν προσβασιμότητα σε άτομα με αναπηρία.

Αυτό άλλωστε ορίζει και η σχετική κοινοτική οδηγία, αρχής γενομένης από το 2020.

Στο θέμα της προσβασιμότητας υπάρχει οριζόντια συνεργασία κυβερνητικών φορέων, έτσι ώστε, όχι μόνο να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των ατόμων με κινητικές δυσκολίες, αλλά να προληφθούν και τα στενά χρονοδιαγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση