Αρχική Μεταφορές Στην Καρδίτσα διπλός σταθμός φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων

Στην Καρδίτσα διπλός σταθμός φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων

0
karditsa
Διαφήμιση

Ο δήμος Καρδίτσας, βρίσκεται ήδη στη διαδικασία προμήθειας ενός σταθμού φόρτισης δύο ηλεκτρικών αυτοκινήτων ταυτόχρονα, ο οποίος θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Είναι ο δεύτερος δήμος, μετά τον δήμο Ρεθύμνου, που προχωράει στη τοποθέτηση σταθμού φόρτισης, ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες τόσο των δημοτών, κατόχων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όσο και των επισκεπτών της περιοχής.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της προμήθειας ανέρχεται στο ποσό των 7.111,40 ευρώ και χρηματοδοτείται από επιχορήγηση του Πράσινου Ταμείου.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Επίσης, η δημοτική Αρχή στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, θα τοποθετήσει τις αμέσως επόμενες μέρες πέντε ειδικές πληροφοριακές πινακίδες στις αντίστοιχες εισόδους της πόλης με το ελληνικό και αγγλικό κείμενο «Καλώς ήρθατε στην Καρδίτσα, την πόλη του ποδηλάτου», «Welcome to Karditsa, the bicycle city».

Στη μέση θα υπάρχει το σχέδιο του «Ουράνιου Ποδηλάτη», έργο του αείμνηστου καλλιτέχνη Παντελή Σαμπαλιώτη που παραχωρήθηκε στον δήμο Καρδίτσας και θα αποτελέσει το σήμα κατατεθέν της πόλης της Καρδίτσας. Οι πινακίδες αυτές θα συντελέσουν στην ανάδειξη της Καρδίτσας ως πόλης του ποδηλάτου και θα χρηματοδοτηθούν από επιχορήγηση του Πράσινου Ταμείου κατά το μεγαλύτερο μέρος και από ιδία έσοδα του δήμου.

Αναλυτικότερα, στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από 16 έως και 22 Σεπτεμβρίου, ο δήμος Καρδίτσας, ο οποίος βρίσκεται στο εθνικό επίκεντρο, λόγω της σχετικής βράβευσης του σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό, συμμετέχει δυναμικά και διοργανώνει με τη συνεργασία πολλών άλλων φορέων, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και ιδιωτών, πλήθος εκδηλώσεων όπως, καθημερινές ενημερωτικές δράσεις στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ποδηλατοβόλτες, δενδροφυτεύσεις από τους μαθητές, ζωγραφική πεζοδρομίων, συναυλίες, κ.ά.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος τονίζει: «Αναλάβαμε από την 1η Σεπτέμβρη τη διοίκηση στον δήμο Καρδίτσας και στοχεύουμε να αναζητήσουμε όλες τις ευκαιρίες που υπάρχουν, ώστε να κάνουμε το Δήμο μας πιο καινοτόμο. Η καινοτομία στις ημέρες μας θα έλεγα ότι είναι ζητούμενο καθώς κάνει τη διαφορά.

Σε ένα κόσμο που αλλάζει με εντυπωσιακά γρήγορους ρυθμούς όσοι δεν αναζητούν τις ευκαιρίες της καινοτομίας μένουν πίσω. Σε αυτή τη φάση προσπαθούμε να ανακαλύψουμε ευκαιρίες όπως αυτές που προωθούμε ήδη με το σταθμό φόρτισης αυτοκινήτων και με τον “ουράνιο ποδηλάτη”. Είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα μιλάμε για δράσεις που θα κάνουν τη διαφορά για τον δήμο μας», σημείωσε ο κ. Τσιάκος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦωτιές σε Αχαρνές και Κεφαλλονιά
Επόμενο άρθροΑυθαίρετα τα κτίρια που δεν έχουν προβλέψεις για ΑμΕΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ