Αρχική Περιβάλλον Από 30/9 εξετάζονται οι υποψήφιοι Επίτροποι της Κομισιόν

Από 30/9 εξετάζονται οι υποψήφιοι Επίτροποι της Κομισιόν

0
commission, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κομισιόν
Διαφήμιση

Οριστικοποιήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το πρόγραμμα των ακροάσεων των προτεινόμενων Επιτρόπων. Το ecozen είχε περιγράψει αναλυτικά τις αρμοδιότητες των επιτρόπων που θα πλαισιώσουν τη νέα πρόεδρο της Κομισιόν καταγράφοντας ταυτόχρονα και τις προσδοκίες του περιβαλλοντικού κινήματος και της κοινωνίας των πολιτών εν γένει, σε σχέση κυρίως με την κλιματική πολιτική και την πορεία προς μια Ευρώπη μηδενικού άνθρακα.

Το πρόγραμμα

Κομισιόν ευρωπαϊκή επιτροπή

Οι ακροάσεις θα ξεκινήσουν στις 30 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 8 Οκτωβρίου 2019. Για όποιον-αν ενδιαφέρεται για το λεπτομερές πρόγραμμα, ανά κοινοβουλευτική επιτροπή και ημερομηνία/ώρα, είναι διαθέσιμο εδώ. Πάντως ο “δικός μας” Μαργαρίτης Σχοινάς “εξετάζεται” την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, 18.30-21.30. 

Επιπλέον, η Διάσκεψη των Προέδρων θα πραγματοποιήσει ανταλλαγή απόψεων με τους τρεις Εκτελεστικούς Αντιπροέδρους σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την ολοκλήρωση των ακροάσεων. Τις ακροάσεις θα ακολουθήσουν συναντήσεις στις οποίες οι Πρόεδροι και οι εκπρόσωποι των πολιτικών ομάδων (συντονιστές και συντονίστριες) των αντίστοιχων επιτροπών του ΕΚ θα αξιολογήσουν τις επιδόσεις των προτεινόμενων Επιτρόπων.

Στις 15 Οκτωβρίου, η Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα όλων των ακροάσεων και θα προωθήσει τα συμπεράσματά της στη Διάσκεψη των Προέδρων. Αυτή με τη σειρά της θα πραγματοποιήσει την τελική αξιολόγηση και θα κρίνει αν θα ολοκληρώσει τη διαδικασία των ακροάσεων κατά τη συνάντησή της στις 17 Οκτωβρίου.

Ονομαστική ψηφοφορία 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να εκλεγεί στο σύνολό της με απλή πλειοψηφία επί των εγκύρων στη σύνοδο της ολομέλειας. Η ονομαστική ψηφοφορία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου 2019.

Διαφήμιση