Αρχική Επιχειρείν Υπέρ της επένδυσης στο Ελληνικό και το ΚΣΝΜ

Υπέρ της επένδυσης στο Ελληνικό και το ΚΣΝΜ

0
elliniko 2
Διαφήμιση

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ), δόθηκε το πράσινο φως για την επένδυση του Ελληνικού και συγκεκριμένα για το θέμα των τεσσάρων κτιρίων στο μητροπολιτικό πάρκο.

Η απόφασή ήρθε μια μέρα μετά την ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ).

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από το ΚΣΝΜ με τα κτίρια που βρίσκονται εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου και των περιορισμών που υφίστανται για την υλοποίηση της επένδυσης, καθώς έχουν χαρακτηριστεί ως “νεώτερα μνημεία”, το Συμβούλιο αποφάσισε πως οι μελέτες για κάθε επέμβαση στα χαρακτηρισμένα νεώτερα μνημεία και τις περιοχές προστασίας τους, θα κατατίθενται στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού. Πιο συγκεκριμένα, θα κατατίθενται οι μελέτες για κάθε επέμβαση στα χαρακτηρισμένα «νεώτερα μνημεία» και θα ορίζονται οι περιοχές προστασίας τους.

Παράλληλα, έγινε αποδεκτή η δημιουργία χώρου στάθμευσης που βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του κτιρίου «ΣΑΑΡΙΝΕΡ».

Ελληνικό

Επίσης τα νεώτερα μνημεία συγκαταλέγονται στα 3 υπόστεγα της πολιτικής αεροπορίας, καθώς και το υπόστεγο «ΠΑΓΟΔΑ», το οποίο μάλιστα βρίσκεται εντός του αρχαιολογικού χώρου. Επίσης, προβλέπεται να διατηρηθεί και ο διάδρομος προσγείωσης και απογείωσης, ο οποίος θα συνδεθεί με το κτίριο «ΣΑΑΡΙΝΕΡ». Συνολικά, το υπουργείο Πολιτισμού θα έχει την επίβλεψη 750 στρεμμάτων του Μητροπολιτικού πόλου.

Ικανοποίηση Άδωνι Γεωργιάδη

Σε συνέντευξή του CNN Greece, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το Ελληνικό και παράλληλα επεσήμανε πως την άλλη εβδομάδα θα είναι έτοιμες οι τέσσερις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, κι έτσι τα εμπόδια για να ξεκινήσει το project αίρονται σε μεγάλο βαθμό.

Adonis GeorgiadisΤην ίδια ώρα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε την ανάγκη να υλοποιηθεί η επένδυση, με όρους, που θα σέβονται την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας και το περιβάλλον.

Όσον αναφορά στις ενέργειες της προηγούμενης κυβέρνησης ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε πως έγιναν βήματα από συγκεκριμένους ανθρώπους, ωστόσο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας λειτουργεί πιο άμεσα και πιο αποτελεσματικά.

Και αυτό διότι, υπάρχει ενδιαφέρον για το Ελληνικό από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος έχει αποφασίσει ότι το έργο θα προχωρήσει.

«Η επένδυση αυτή δεν γίνεται για τον επενδυτή αλλά για τον ελληνικό λαό», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ξεκαθαρίζοντας πως η νέα κυβέρνηση υλοποιεί μια συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα.

«Αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να τροποποιηθεί από τον υπουργό ή τον πρωθυπουργό, μόνο αν αλλάξει το προεδρικό διάταγμα που καθορίζει τους όρους συμφωνίας, κάτι που απαιτεί την έγκριση της Βουλής», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας παράλληλα πως δεν έχει γίνει καμία τροποποίηση των όρων της συμφωνίας από τη νέα κυβέρνηση.

«Ας μην γίνει το Ελληνικό ένας άλλος παράγων για ανούσιους καβγάδες, αλλά να γίνει το σύμβολο μιας μεγάλης επένδυσης στο οποίο συνέβαλε και η αριστερά και η κεντροδεξιά και να συμβολίζει ένα καινούριο ξεκίνημα του συνόλου του ελληνικού λαού που πάει να διεκδικήσει ένα λαμπρότερο μέλλον», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, εκτιμώντας πως στις αρχές του επόμενου έτους είναι εφικτό να έχουν πιάσει δουλειά οι μπουλντόζες.

Διαφήμιση