Αρχική Ειδήσεις Τιτανικός: Το πιο γνωστό υπερωκεάνιο αποσυντίθεται (video)

Τιτανικός: Το πιο γνωστό υπερωκεάνιο αποσυντίθεται (video)

0
titanikos 1
Διαφήμιση

«Ο Τιτανικός επιστρέφει στη φύση». Με αυτή τη φράση ο ιστορικός πλοίων Παρκς Στέφενσον, που μίλησε στο BBC και έλαβε μέρος στο εγχείρημα καταγραφής του ναυαγίου, περιγράφει την αποσύνθεση του πιο γνωστού ναυαγίου.

Μετά από σχεδόν 15 χρόνια, οι πρώτοι δύτες που πλησίασαν το σκουριασμένο κουφάρι του θρυλικού υπερωκεάνιου διαπίστωσαν ότι λείπουν από το πλοίο ολόκληρα κομμάτια.

«Ίσως το πιο σοκαριστικό σημείο αποσύνθεσης να είναι το δωμάτιο του καπετάνιου. Η διάσημη μπανιέρα του καπετάνιου δεν υπάρχει πια. Όλη αυτή η πλευρά του καταστρώματος καταρρέει», λέει στο βίντεο ένας από τους δύτες.

Το ναυάγιο ανακαλύφθηκε το 1985 στον Βόρειο Ατλαντικό, σε βάθος περίπου 3,2 χιλιομέτρων από την επιφάνεια. Τότε βρισκόταν σε καλή κατάσταση παρά την παραμονή του, επί 73 χρόνια, στο παγωμένο σκοτάδι.

«Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε τις καταδύσεις στο ναυάγιο. Το κουφάρι είναι ο μοναδικός μας μάρτυρας για το τι συνέβη σε αυτό το πλοίο, στους επιβάτες του», λέει ο Ρόμπερτ Μπλάιθ του Εθνικού Ναυτικού Μουσείου της Βρετανίας.

Το βίντεο του Τιτανικού θα αποτελέσει μέρος ενός νέου ντοκιμαντέρ από την βρετανική Atlantic Productions.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here