Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις WWF: Ευρωπαίοι Επίτροποι χωρίς οικολογικές ανησυχίες

WWF: Ευρωπαίοι Επίτροποι χωρίς οικολογικές ανησυχίες

0
WWF3
Διαφήμιση

Την αγωνία του ότι οι προτεινόμενοι για τη θέση των Ευρωπαίων Επιτρόπων αξιωματούχοι δεν διαθέτουν εμπειρία σε κλιματικά και περιβαλλοντικά θέματα εκφράζει το Ευρωπαϊκό Γραφείο της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, οι περισσότεροι υποψήφιοι Επίτροποι για την θητεία 2019-2024 δεν είχαν βρεθεί σε παρόμοιο πόστο στο πρόσφατο παρελθόν ούτε όμως και είχαν δεσμευτεί ποτέ ότι θα δραστηριοποιηθούν για την αλλαγή του κλίματος, την προστασία της φύσης και την αειφορία.

«Για να αποζημιωθούμε από τις περιορισμένες οικολογικές ανησυχίες των υποψηφίων, η Πρόεδρος της Κομισιόν φον Ντερ Λάινεν πρέπει να αποδείξει ότι είναι πρόθυμη να εφαρμόσει σε όλες τις πολιτικές την Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία που έχει υποσχεθεί, ικανοποιώντας τις προσδοκίες των Ευρωπαίων πολιτών», επισήμανε ο Τύχο Βαντερμάεσεν, Επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων της οργάνωσης.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει επίσης να εξασφαλίσει με συνεντεύξεις των υποψηφίων τη δέσμευσή τους να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την διπλή κρίση του κλίματος και της βιοποικιλότητας, πριν τους υποδεχτεί στο Κολέγιο των Επιτρόπων».

Οδηγίες προς ναυτιλομένους

WWF4

Μάλιστα το WWF δίνει μια σειρά από οδηγίες για την επιλογή των νέων επιτρόπων. Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου θα πρέπει να ζητήσουν από τους υποψήφιους Επιτρόπους να εξηγήσουν με σαφήνεια πώς ο τομέας ευθύνης τους υπό την διοίκησή τους θα συμβάλει στην εξασφάλιση μιας κλιματικά ουδέτερης ΕΕ, όπου η φύση θα προστατεύεται και θα αποκαθίσταται.

Επίσης, η πρόεδρος φον ντερ Λέινεν θα πρέπει να αναθέσει την Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία σε έναν/μια αντιπρόεδρο με αρμοδιότητα να θέσει σε εφαρμογή της απαραίτητες πολιτικές και τους νόμους που θα εξασφαλίσουν την κλιματική ουδετερότητα και θα αναχαιτίσουν τη μείωση της βιοποικιλότητας.

Διαφήμιση