Αρχική Καταστροφές Λέκκας: Οι πυρκαγιές στον Αμαζόνιο ισοδυναμούν με την πτώση μετεωρίτη

Λέκκας: Οι πυρκαγιές στον Αμαζόνιο ισοδυναμούν με την πτώση μετεωρίτη

0
Αμαζόνιος
Διαφήμιση

Με την πτώση ενός μικρού μετεωρίτη σύγκρινε ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Ευθύμης Λέκκας τις επιπτώσεις στο περιβάλλον από την πυρκαγιά στον Αμαζόνιο.

Σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ, ο κ. Λέκκας επισήμανε ότι «οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής αλλά και των καταστροφικών φαινομένων θα είναι πολλαπλάσιες και επιταχυνόμενες το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα”.

Το γεωπεριβάλλον

AMAZON4

“Στο βιοπεριβάλλον έχουμε να κάνουμε με απώλεια 2.600 ειδών και πανίδας και χλωρίδας, επιπτώσεις τις οποίες βλέπουμε να εξελίσσονται, αλλά πολύ πιο μεγάλες είναι οι επιπτώσεις στο γεωπεριβάλλον. Δηλαδή στον αέρα, στο έδαφος, στο υπέδαφος, στο νερό και στα υδάτινα συστήματα του Ατλαντικού ωκεανού, τα οποία καθορίζουν σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό το παγκόσμιο κλίμα”, τόνισε ο Ευθύμης Λέκκας.

Ένας μικρός μετεωρίτης

AMAZONIOS6

Αν δει κανείς την έκταση στην οποία αναπτύσσονται οι πυρκαγιές πραγματικά θεωρεί ότι έχουμε να κάνουμε με την πτώση ενός μικρού μετεωρίτη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας: “Εκείνο που έχουμε υπολογίσει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι ότι οι επιπτώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο από τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, ακυρώνουν τις προσπάθειες που κάναμε τα τελευταία πέντε χρόνια για τη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής».

Διαφήμιση