Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Σήμερα φτάνει στη Νέα Υόρκη η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Σήμερα φτάνει στη Νέα Υόρκη η Γκρέτα Τούνμπεργκ

0
GretaThunberg
Διαφήμιση

Σήμερα Τρίτη 27 Αυγούστου φτάνει στη Νέα Υόρκη με το μηδενικών εκπομπών άνθρακα ιστιοφόρο, με το οποίο διασχίζει τον Ατλαντικό, η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η έφηβη Σουηδή που δίνει μάχη κατά της ανόδου της θερμοκρασίας στον πλανήτη, όπως γνωστοποίησε μέσω του Twitter.

«Ισχυροί άνεμοι μας σπρώχνουν προς δυσμάς. Προβλέπουμε να φθάσουμε στη μαρίνα του Νορθ Κόουβ, στο Μανχάταν, Νέα Υόρκη, το απόγευμα ή το βράδυ της Τρίτης», έγραψε στο Twitter η Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Το ιστιοφόρο Malizia II, με σκίπερ τον Πιέρ Κασιράγκι, γιο της πριγκίπισσας Καρολίνας του Μονακό, και τον Γερμανό Μπόρις Χέρμαν, απέπλευσε στις 14 Αυγούστου από το λιμάνι του Πλίμουθ (νότια Αγγλία) για έναν διάπλου δύο εβδομάδων που θα επιτρέψει στην έφηβη να συμμετάσχει στην παγκόσμια σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ, που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στην αμερικανική μεγαλούπολη.

Η 16χρονη Σουηδή αρνήθηκε να μεταβεί στην παγκόσμια σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ αεροπορικώς λόγω των υψηλών εκπομπών άνθρακα αυτού του μέσου μεταφοράς. Ο Πιέρ Κασιράγκι έθεσε δωρεάν στη διάθεσή της ένα ιστιοφόρο για να διαπλεύσει τα 3.000 ναυτικά μίλια που χωρίζουν τις βρετανικές ακτές από τις ΗΠΑ.

Διαφήμιση