Αρχική Επιλεγμένα Η Γκρέτα Τούνμπεργκ θα διασχίσει τον Ατλαντικό με ιστιοφόρο για το κλίμα

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ θα διασχίσει τον Ατλαντικό με ιστιοφόρο για το κλίμα

0
istioforo 2

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η 16χρονη ακτιβίστρια κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη θα διασχίσει τον Ατλαντικό τον επόμενο μήνα, για να παραστεί σε μια σειρά συνόδων για το κλίμα και διαδηλώσεις.

Όπως γνωστοποίησε η ίδια μέσω του λογαριασμού της στο twitter, θα διασχίσει τον Ατλαντικό Ωκεανό από τη Βρετανία έως τη Νέα Υόρκη.

Greta 1

Συγκεκριμένα η Τούνμπεργκ έγραψε: «Καλά νέα! Θα συμμετέχω στη Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, στην COP25 στο Σαντιάγκο και σε άλλα γεγονότα στην πορεία. Μου έχει προσφερθεί μια θέση στο ιστιοπλοϊκό Malizia II.Θα διασχίσουμε στα μέσα Αυγούστου τον Ατλαντικό Ωκεανό από τη Βρετανία έως τη Νέα Υόρκη».

Την Τούνμπεργκ θα συνοδεύει επίσης ο πατέρας της Σβάντε Τούνμπεργκ όπως και ο σκηνοθέτης Νέιθαν Γκρόσμαν, που θα κάνει ένα ντοκιμαντέρ για το ταξίδι αυτό.

«Νιώθω ταπεινότητα που η Γκρέτα αποδέχθηκε την προσφορά μας ως την επιλογή με τις χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα για να διαπλεύσει τον Ατλαντικό, παρά την έλλειψη άνεσης για εκείνη» τόνισε ο Χέρμαν σε μια ανακοίνωση.

Η εκπρόσωπος τύπου της ομάδας του Malizia είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι το ταξίδι θα μπορούσε να είναι δύσκολο, «όμως η Γκρέτα είναι ένα θαρραλέο κορίτσι που θα τα καταφέρει».

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, που θα πάρει εκπαιδευτική άδεια από το σχολείο της, είπε ότι σχεδιάζει να παραστεί:

  • Στη Σύνοδο του ΟΗΕ για τη Δράση υπέρ του Κλίματος στις 23 Σεπτεμβρίου,
  • Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ,
  • Θα συμμετάσχει στις διαδηλώσεις για το κλίμα που έχουν προγραμματιστεί για τις 20 και 27 Σεπτεμβρίου, και
  • Θα επισκεφθεί τον Καναδά και το Μεξικό προτού μεταβεί στο Σαντιάγο της Χιλής για το ετήσιο Συνέδριο για την κλιματική αλλαγή του ΟΗΕ τον Δεκέμβριο.

Το ιστιοφόρο

Το Malizia II είναι αγωνιστικό ιστιοφόρο, με επικεφαλής τον Γερμανό σκίπερ Μπόρις Χέρμαν και τον Πιερ Κασιράγκι του Μονακό.

Το αγωνιστικό σκάφος Malizia είναι «εξοπλισμένο με ηλιακά πάνελ και υποβρύχιες τουρμπίνες που επιτρέπουν ένα διατλαντικό ταξίδι με μηδενικές εκπομπές άνθρακα», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε για το ταξίδι.

istioforo

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here