Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Οι πάνθηρες της Φλόριντα κινδυνεύουν από μυστηριώδη ασθένεια

Οι πάνθηρες της Φλόριντα κινδυνεύουν από μυστηριώδη ασθένεια

0
panthirew
Διαφήμιση

Σύμφωνα με την Επιτροπή Προστασίας Άγριας Ζωής της Φλόριντα, οκτώ νεαροί πάνθηρες και μια αγριόγατα, έχουν προσβληθεί από μια μυστηριώδη ασθένεια η οποία δεν αφήνει τα ζώα να συντονίσουν τις κινήσεις τους.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Άγριας Ζωής, Gil McRae «πολλές ασθένειες και πιθανές αιτίες έχουν αποκλειστεί μέχρι στιγμής ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα η αιτία».

Τον τελευταίο μήνα επιβεβαιώθηκαν δύο περιστατικά νευρολογικών βλαβών σε έναν πάνθηρα και μία αγριόγατα, σύμφωνα με το ινστιτούτο “Florida Fish and Wildlife Conservation Commission”.

Το ινστιτούτο ερευνά τα αίτια της διαταραχής. Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα τα ζώα φαίνονται να παραπατούν και να πέφτουν και μοιάζουν να αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν τα πίσω πόδια τους.

«Ενώ ο αριθμός των ζώων που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα είναι σχετικά μικρός, αυξάνουμε τις προσπάθειες παρακολούθησης για να έχουμε μία πιο πλήρη εικόνα της κατάστασης» δήλωσε ο Gil McRae.

Οι πάνθηρες και οι αγριόγατες είναι τα μόνα δύο είδη άγριων αιλουροειδών που ζουν στην πολιτεία της Φλόριντα. Υπάρχουν μόνο 120 με 230 ενήλικα ζώα και είναι καταχωρημένα στα είδη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Ο προσδιορισμός της αιτίας της διαταραχής κρίνεται σκόπιμη προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει στον πληθυσμό του είδους. Οι επιστήμονες εστιάζουν την προσοχή τους σε πιθανές αιτίες όπως τοξίνες, φυτοφάρμακα, λοιμώδεις νόσους αλλά και τυχόν διατροφικές ελλείψεις.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ πράσινη ανάπτυξη στο επίκεντρο της συνάντησης Μέρκελ-Μητσοτάκη
Επόμενο άρθροΗ Ρωσία θα μοιραστεί διαστημική τεχνολογία με την Τουρκία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ