Αρχική Ενέργεια Η πράσινη ανάπτυξη στο επίκεντρο της συνάντησης Μέρκελ-Μητσοτάκη

Η πράσινη ανάπτυξη στο επίκεντρο της συνάντησης Μέρκελ-Μητσοτάκη

0
MERKEL3
Διαφήμιση

Η συνεργασία Ελλάδας-Γερμανίας σε θέματα «πράσινης ανάπτυξης» συζητήθηκε κατά τη συνάντηση της Άνγκελας Μέρκελ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Βερολίνο.

Όπως επισήμανε η Γερμανίδα Καγκελάριος σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, «η νέα ελληνική κυβέρνηση, θα υλοποιήσει την ατζέντα ιδιωτικοποιήσεων πολύ πιο γρήγορα και αυτό σημαίνει ότι ανοίγονται επενδυτικές ευκαιρίες και για γερμανικές επιχειρήσεις»,

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην «αλλαγή του πλαισίου των Ελληνο-γερμανικών θέσεων» εστιάζοντας στις «κοινές αναπτυξιακές προκλήσεις», και στην προοπτική να προχωρήσουν επενδύσεις φιλικές προς το περιβάλλον.

Φιλόδοξο σχέδιο

MERKEL1

Ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι η Ελλάδα ετοιμάζει μαζί με τη Γερμανία ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα με έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος, το οποίο στόχος είναι να παρουσιαστεί από κοινού στις αρχές του χρόνου.

Πρόκειται για «ένα φιλόδοξο σχέδιο επενδύσεων γύρω από την πράσινη οικονομία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την ηλεκτροκίνηση, παραγωγικές δραστηριότητες που είναι φιλικές προς το περιβάλλον» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι οι δύο χώρες έχουν πολλά κοινά σε αυτόν τον τομέα.

«Είναι λύσεις συμφέρουσες για την Ελλάδα, συμφέρουσες για την Γερμανία και εντάσσονται στο κοινό μας ενδιαφέρον να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ριζικά και ουσιαστικά το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και της μετάβασης σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών» συμπλήρωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

 

Διαφήμιση