Αρχική Καταστροφές Ο καπνός από τις πυρκαγιές της Σιβηρίας έφτασε στον Καναδά

Ο καπνός από τις πυρκαγιές της Σιβηρίας έφτασε στον Καναδά

0
siberia NASA 1
Διαφήμιση

Όσο περνάνε οι μέρες και οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν μπορούν να ελέγξουν τις πυρκαγιές που μαίνονται στη Σιβηρία, τόσο περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα διαρρέει στην ατμόσφαιρα.

Όπως ανακοίνωσε η NASA, νωρίτερα, ο καπνός από τις δασικές πυρκαγιές στην Σιβηρία έχει φθάσει στην Αλάσκα και στις δυτικές όχθες του Καναδά, όπου αναμείχθηκε με τον καπνό που προέρχεται από τις τοπικές δασικές πυρκαγιές

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι δασικές πυρκαγιές μαίνονται σε μια έκταση 30.000.000 στρεμμάτων.

Το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών έχει καταγράψει 50 εστίες φωτιάς, ενώ σύμφωνα με τον πρώτο αναπληρωτή υπουργό Εκτάκτων Αναγκών, Αλεξάντρ Τσουπριάνιν, η έκταση που μαίνονται οι πυρκαγιές εξακολουθεί προς το παρόν να επεκτείνεται.

Rosia kapnos

Η κατάσταση με τις δασικές πυρκαγιές που μαίνονται στην Σιβηρία είναι δύσκολη και οι προβλέψεις παραμένουν μη ευνοϊκές, δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, από το Κρανογιάρσκ όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τους κατοίκους των περιοχών από τις δασικές περιοχές, επισημαίνοντας ότι οι προσπάθειες για την κατάσβεση τους πρέπει να συνεχισθούν, όπως και ότι κύριος στόχος των προσπαθειών αυτών είναι να μην επεκταθούν οι πυρκαγιές σε κατοικημένες περιοχές.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι στο Κρανογιάρσκ έχουν σταλεί, από επτά περιοχές της χώρας, αεροσκάφη τύπου Il-76 για να συμμετάσχουν στο έργο της κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών. Στο Κρανογιάρσκ έχει επίσης μεταβεί ομάδα στρατιωτικών της οποίας ηγείται ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Ντμίτρι Μπουλγκάκοφ.

Να σημειώσουμε πως ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ έθεσε στη διάθεση του Ρώσου πρόεδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, πυροσβεστικές δυνάμεις για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Το βράδυ της Τετάρτης ο Πούτιν και Τραμπ είχαν τηλεφωνική συνομιλία, κατά την διάρκεια της οποίας ο Αμερικανός πρόεδρος πρότεινε να συνδράμει η χώρα του την Ρωσία στο έργο της κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών στη Σιβηρία. Όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, ο πρόεδρος Πούτιν «εξέφρασε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη του για την τόσο προσεκτική αντιμετώπιση, την πρόταση για βοήθεια και υποστήριξη» επισημαίνοντας ότι η ρωσική πλευρά αν κρίνει ότι είναι αναγκαία θα την αξιοποιήσει.

Διαφήμιση