Αρχική Ειδήσεις Μια σύγχρονη νεκρόπολη στην Ιερουσαλήμ

Μια σύγχρονη νεκρόπολη στην Ιερουσαλήμ

0
ierousalim 1
Διαφήμιση

Μετά από τρία χρόνια, ολοκληρώνεται η σύγχρονη νεκρόπολη κάτω από ένα βουνό στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ.

Πρόκειται για μια τεράστια υπόγεια κατασκευή, κάτω από το νεκροταφείο Har Hamenuchot, η οποία αποτελείται από μεγάλες κατακόμβες και σήραγγες όπου θα γίνεται η ταφή των νεκρών.

Τον προσεχή Οκτώβριο, η διοίκηση του νεκροταφείου σχεδιάζει να ανοίξει το πρώτο τμήμα του συγκροτήματος με τις κατακόμβες θα έχει χωρητικότητα 8.000 τάφων ενώ τα υπόλοιπα τμήματα θα είναι έτοιμα να ανοίξουν τα επόμενα χρόνια.

ierousalim 2

«Οι άνθρωποι θα πεθαίνουν για πάντα», δήλωσε ο Arik Glazer, διευθύνων σύμβουλος της Rolzur Tunneling, της εταιρείας που κατασκευάζει τμήμα της νεκρόπολης. «Θα πρέπει να υπάρχει χώρος», προσθέτει.

Η έλλειψη γης στο Ισραήλ και τα εβραϊκά και μουσουλμανικά ταφικά έθιμα που απαιτούν την ταφή των νεκρών στο έδαφος και την απαγόρευση της αποτέφρωσης, κάνουν αναγκαία τη δημιουργία αυτού του χώρου.

Η νεκρόπολη, όταν ολοκληρωθεί θα έχει χωρητικότητα 250.000 τάφους. Το σύνολο του έργου στοίχισε περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια και χρειάστηκε μόλις τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Οι σήραγγες καταλαμβάνουν μόλις το 5% της συνολικής υπόγειας περιοχής του βουνού που είναι διαθέσιμος για τους μελλοντικούς τάφους, ανέφερε ο Glazer.

Η έμπνευση για τη δημιουργία της νεκρόπολης ήταν το αρχαίο Εβραϊκό έθιμο των ταφικών κηδειών και τα ευρήματα που βρέθηκαν σε περιοχές γύρω από τους Αγίους Τόπους, κοντά στη Χάιφα και σε βραχώδεις πλαγιές γύρω από την Ιερουσαλήμ.

Τα βασικά σχέδια για αυτό το έργο είναι εμπνευσμένα από το νεκροταφείο του Beit Shearim, όπως λέει ο Adi Alphandary, επικεφαλής της επιχειρηματικής ανάπτυξης του Rolzur. Οι κατακόμβες αυτές, που χρονολογούνται μεταξύ του δεύτερου και του τέταρτου αιώνα αναγνωρίστηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς το 2015.

Διαφήμιση