Αρχική Ειδήσεις Δημόσια ΙΕΚ: Tη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου αρχίζουν οι εγγραφές

Δημόσια ΙΕΚ: Tη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου αρχίζουν οι εγγραφές

0
iek
Διαφήμιση

Από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις των υποψήφιων σπουδαστών στα δημόσια ΙΕΚ. Η προθεσμία λήγει στις 9/9 ενώ τα μαθήματα προγραμματίζεται να ξεκινήσουν την 1η Οκτωβρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στην ιστοσελίδα https://diek.it.minedu.gov.gr/index.php/site/index.

Για την υποβολή της είναι απαραίτητος ο αριθμός ΑΜΚΑ, τον οποίο, όσοι δεν έχουν, μπορούν να εκδώσουν στο ΚΕΠ της περιοχής τους.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα υποβολής αιτήσεων.

Αν είναι επιτυχόντες, θα πρέπει να προσέλθουν για έλεγχο των δικαιολογητικών και εγγραφή μέσα στην προθεσμία που θα ανακοινωθεί.

Μετά το τέλος αυτής της «πρώτης φάσης» εγγραφών, θα γίνει νέα επιλογή για την κάλυψη των κενών θέσεων που μπορεί να προκύψουν. Η επιλογή αυτή βασίζεται στους επιλαχόντες της αρχικής επιλογής σύμφωνα με τα μόρια τους, τις προτιμήσεις-επιλογές τους και το πλήθος των κενών θέσεων ανά τμήμα που έχουν μείνει μετά την ολοκλήρωση των αρχικών εγγραφών.

Στην ίδια ιστοσελίδα θα γίνει νέα ανακοίνωση όπου οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν το αποτέλεσμα της «δεύτερης φάσης». Οι νέοι επιτυχόντες καλούνται στη συνέχεια για εγγραφή εντός καθορισμένης προθεσμίας. Μετά το πέρας της ανακοινώνεται η έγκριση λειτουργίας των νέων τμημάτων Α’ εξαμήνου και αρχίζει η κατάρτιση.

Διαφήμιση