Αρχική Καταστροφές Μεγάλη αναζωπύρωση στην Ελαφόνησο -Ενισχύονται ξανά οι δυνάμεις

Μεγάλη αναζωπύρωση στην Ελαφόνησο -Ενισχύονται ξανά οι δυνάμεις

0
elafonisos 2
Διαφήμιση

Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελαφόνησο, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Και στο μέτωπο του Μαραθώνα, συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε χτες.

Ελαφόνησος

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε το μεσημέρι στην Ελαφόνησο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για την κατάσβεσή της, αν και οι άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο τους.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική από τη νύχτα υπήρχε φόβος για αναζωπύρωση και είχαν ενταθεί οι προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά ενώ είχε ζητηθεί από το Λιμενικό να υπάρχει μόνιμα φεριμπότ στο νησί για την περίπτωση που χρειαζόταν να απομακρυνθούν αυτοκίνητα.

Η φωτιά, η οποία ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, εξελίσσεται σε δύο μέτωπα. Το πρώτο αφορά την περιοχή «Παναγία» και το δεύτερο την παραλία «Σίμο».

Ήδη οι τοπικές αρχές έχουν εκκενώσει όλη την περιοχή του «Σίμου», συμπεριλαμβανομένου και του κάμπινγκ ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό «Παναγία».

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθιστούν αδύνατο τον έλεγχο των μετώπων και «οδηγούν» σε συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται (14.45), για ακόμα μια φορά στην περιοχή.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 121 πυροσβέστες με 23 οχήματα, 2 Α/Φ, 2 PZL και 5 Ε/Π και 1 Ε/Π για συντονισμό από αέρος, ενώ συνδράμουν 1 Ε/Π και 2 μηχανήματα έργου του Στρατού, 4 οχήματα ΟΤΑ και 1 υδροφόρα.

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε tweet της μιλάει για μεγάλη αναζωπύρωση στην περιοχή, και ανακοίνωσε ότι στο σημείο μεταβαίνει με ελικόπτερο και ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Χαρδαλιάς με ομάδα της ΕΜΑΚ. 

Η φωτιά όπως έχει κάψει σχεδόν το ¼ της έκτασης της Ελαφονήσου.

elafonisos

Μαραθώνας

Στον Μαραθώνα Αττικής βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 146 πυροσβέστες, 47 οχήματα, τρεις ομάδες μηχανοκίνητου τμήματος, έξι ομάδες πεζοπόρου τμήματος, επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη και από την πυροσβεστική εκφράζουν αισιοδοξία για την οριοθέτηση του μετώπου.

Διαφήμιση