Αρχική Καταστροφές Η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα της χώρας

Η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα της χώρας

0
fotia nero
Διαφήμιση

Αρκετά ήταν τα πύρινα μέτωπα στην χώρα σήμερα Σάββατο 10 Αυγούστου, με σημαντικότερες πυρκαγιές της Ελαφονήσου και του Μαραθώνα Αττικής.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Κεφαλλονιά, ενώ η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στον Μαραθώνα οριοθετήθηκε.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, αντέδρασαν άμεσα, με αποτέλεσμα να καταφέρουν να οριοθετήσουν ή/και να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές.

Πιο συγκεκριμένα:

Ελαφόνησος

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο αργά το απόγευμα του Σαββάτου.

elafonisos

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στην Ελαφόνησο. Εξαιτίας της φωτιάς δόθηκε εντολή για εκκένωση του κάμπινγκ και ενός ξενοδοχείου, για προληπτικούς λόγους.

Στη συνέχεια ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, «είναι πολλοί οι επισκέπτες του νησιού που αποφάσισαν να φύγουν από την Ελαφόνησο, λόγω της πυρκαγιάς».

Μαραθώνας

Οριοθετήθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μαραθώνα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

marathonas

Η φωτιά επί της οδού Σπηλαίου Πανός, το μεσημέρι του Σαββάτου καίγοντας δάσος κοντά σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς όμως να απειλούνται σπίτια.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής κινητοποιήθηκαν άμεσα, ωστόσο λόγο της σοβαρότητας της κατάστασης, οι δυνάμεις ενισχύθηκαν.

Στο σημείο επιχειρούν: 146 πυροσβέστες, 47 οχήματα, 7 Α/Φ και 3 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν 5 υδροφόρες περιφέρειας, 4 υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντικά οχήματα.

Ζούμπερι

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο αργά το απόγευμα και δεν φαίνεται να εμπνέει ανησυχία, ωστόσο οι δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή.

purosvestiki 1

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική εξαιτίας νέας πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο πριν από τις 17:30, το απόγευμα του Σαββάτου (10/8) στο Ζούμπερι Νέας Μάκρης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Irafina, η φωτιά έκαψε βλάστηση εντός των κατασκηνώσεων στον Άγιο Ανδρέα. Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν οχήματα της πυροσβεστικής που επιχειρούσαν στον Μαραθώνα, όπως και εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής.

Ασπρόπυργος

Φωτιά ξέσπασε και σε περιοχή του Ασπροπύργου, λίγο πριν τις 18:00 του Σαββάτου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες είναι υπό μερικό έλεγχο.

Στο σημείο επιχειρούν 20 οχήματα με 45 πυροσβέστες.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, καίγεται χαμηλή βλάστηση.

Κεφαλλονιά

Δασική πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 18:30 σήμερα το απόγευμα στην περιοχή Σβωρονάτα Κεφαλλονιάς, που απέχει μόλις 2 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο του νησιού.

kefalonia 1

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κεφαλλονιάς στο σημείο επιχειρούν 6 οχήματα με 13 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες και 2PZL.

Ελαιώνες Πυλαίας

Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής, η φωτιά πρόλαβε να κάψει μόλις τρία στρέμματα και να τεθεί, μέσα σε περίπου μισή ώρα, υπό μερικό έλεγχο, ενώ δεν κινδύνεψε κάποιο οίκημα.

Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες, με οκτώ οχήματα.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της γενικής επιφυλακής στην οποία βρίσκεται το Πυροσβεστικό Σώμα, εξαιτίας του «κόκκινου συναγερμού» για

 

Διαφήμιση