Αρχική Περιβάλλον Λονδίνο: Πτήσεις drone από ακτιβιστές πάνω από το αεροδρόμιο

Λονδίνο: Πτήσεις drone από ακτιβιστές πάνω από το αεροδρόμιο

0
aktivistes
Διαφήμιση

Βρετανοί ακτιβιστές κατά της κλιματικής απορρύθμισης ανακοίνωσαν ότι από τις 13 Σεπτεμβρίου θα απογειώνουν drones πάνω από το αεροδρόμιο του Χίθροου.

Οι ακτιβιστές θέλουν να πιέσουν την κυβέρνηση ζητώντας να λάβει αυστηρότερα μέτρα για τη μείωση των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Μια τέτοια ενέργεια μπορεί να καθηλώσει όλες τις πτήσεις και να προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημιά. Το Χίθροου, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης, ανακοίνωσε πως το σχέδιο των ακτιβιστών είναι εγκληματικό και αντιπαραγωγικό. «Συμφωνούμε στην ανάγκη να αναληφθεί δράση σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα που απαιτεί εποικοδομητική δέσμευση και δράση. Η διάπραξη εγκληματικών αδικημάτων και η αναστάτωση επιβατών είναι αντιπαραγωγικές» δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

«Η πτήση drones σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων από ένα αεροδρόμιο είναι παράνομη επειδή εμπεριέχει κινδύνους. Θα συνεργαστούμε στενά με τη Μητροπολιτική Αστυνομία και άλλες αρχές για να διαχειριστούμε και να μετριάσουμε τις όποιες επιπτώσεις που αυτό μπορεί να έχει» προσθέτει η ανακοίνωση.

Η ομάδα «Heathrow Pause» (Παύση Χίθροου) ανακοίνωσε ότι θα απογειώσει drones-παιγνίδια μέσα στην απαγορευμένη ζώνη, αλλά έξω από τους διαδρόμους πτήσης του αεροδρομίου, μια ενέργεια που, όπως λέει η οργάνωση, θα αναγκάσει το αεροδρόμιο να καθηλώσει τα αεροπλάνα.

«Είναι μια συμβολική δράση, θα χρησιμοποιήσουμε ένα νομικό παραθυράκι και την αυτοθυσία των συμμετεχόντων για να τραβήξουμε την προσοχή στην πιο σοβαρή και επείγουσα κρίση που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η ανθρωπότητα» ανακοίνωσε η οργάνωση.

«Η αδράνεια της κυβέρνησης στο θέμα της κλιματικής αλλαγής και η υποβόσκουσα καταστροφή, που θα είναι η επέκταση του αεροδρομίου, δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή και μας υποχρεώνουν να δράσουμε» επισημαίνει η οργάνωση.

Διαφήμιση